Succesul este asigurat de realizarea unei strategii de actiune
Articol
- Domnule prefect, ce sentimente va anima stiindu-va omul cu cea mai mare raspundere din judet?
- Responsabilitatea maxima, conferita de lege pentru functia de prefect, imi creeaza un sentiment de grija permanenta fata de intreg spectrul socio-economic al activitatilor desfasurate in judet, dar si de incredere in capacitatile mele fizice si intelectuale pe care le pun la dispozitia cetatenilor.
- Va considerati un factor de stabilitate in judet? Aveti o limita in luarea deciziilor?
- Prin comportamentul meu si platforma program atit a partidului pe care il reprezint (Partidul Umanist Romn), cit si a partidului de guvernamint, consider ca reprezint un factor de stabilitate in judet. In ceea ce priveste luarea deciziilor, am convingerea ca am actionat in toate situatiile decizionale in limita drepturilor conferite de lege.
- Ati elaborat o strategie de lucru anume de cind indepliniti functia de prefect?
- In orice domeniu de activitate, succesul este asigurat de realizarea unei strategii de actiune si indeplinirea cu strictete a acesteia.In administratie, activitatea noastra este axata pe indeplinirea directiilor cuprinse in Strategia de dezvoltare economico-sociala a judetului pina in anul 2004.
- Care sint prioritatile dvs profesionale?
- Ca prioritati profesionale: realizarea prevederilor Programului judetean de dezvoltare pe anul 2002"; controlul respectarii riguroase a legalitatii tuturor actelor emise de autoritatile administratiei publice locale; asigurarea linistii si ordinii publice si a sigurantei cetatenilor; asigurarea unui climat de pace sociala la nivelul judetului; indeplinirea tuturor celorlalte sarcini ce imi revin prin lege.
- Considerati ca v-ati atins pina in prezent telul pe care vi l-ati propus la numirea in functie?
- Din rezultatele bune obtinute in anul 2001 si prezentate amplu in Cartea alba" administratiei judetului Vilcea in primul an de guvernare, consider ca ne-am facut cu totii datoria, iar eu, ca prefect, mi-am indeplinit in totalitate mandatul.
- Domnule prefect, pina la sfirsitul mandatului, ce planuri importante aveti de dus la bun sfirsit?
- Ca prioritati pentru viitor am in vedere sa sustin: restructurarea si reorganizarea administratiei publice in vederea modernizarii si adaptarii acesteia la realitatile economice romnesti, precum si asigurarea unei infrastructuri informatice functionale la nivelul administratiei publice locale si judetene; implementarea tuturor masurilor de protectie sociala reglementate de legislatia in domeniu, in vederea realizarii obiectivului prioritar al guvernului, de combatere a saraciei si imbunatatirea sistemului de asistenta sociala.
- Ce rol credeti ca are turismul pentru dezvoltarea judetului Vilcea?
- Asezarea geografica privilegiata, care imbina forme de relief cu tinuturi pitoresti pline de farmec, bogatia patrimoniului natural si cultural si microclimatul statiunilor balneoclimaterice fac din judetul nostru o oferta turistica generoasa pentru toate categoriile sociale. Considerind turismul o oportunitate de dezvoltare locala ce trebuie explorata in paralel cu dezvoltarea politicii de protejare a mediului si a patrimoniului natural si cultural, am elaborat in anul 2001 lucrarea Strategia de dezvoltare si promovare a turismului in judetul Vilcea, care vizeaza directiile viitoare de actiune ale administratiei publice si celorlalte organisme de specialitate in domeniu. Prin realizarea acestor obiective strategice dorim si speram sa dezvoltam turismul vilcean in concordanta cu standardele europene si internationale in ceea ce priveste confortul unitatilor de cazare si prestarea serviciilor.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona