Proiectul Dracula, sustinut de localnici
Articol
Locuitorii Sighisoarei sustin aproape n unanimitate realizarea Dracula Park, sub considerentul ca va aduce mai multe locuri de munca, va crea surse suplimentare de venit si va impulsiona economia orasului, desi 40% dintre acestia recunosc ca snt la curent cu detaliile proiectului doar ntr-o mica masura, reiese
dintr-un sondaj de opinie realizat de Metro Media Transilvania.
Conform sondajului, 91% dintre cei chestionati snt de acord ca Sighisoara sa fie aleasa pentru parcul tematic, 4% dintre respondenti ar dori ca Dracula Park sa fie construit la Bran, iar 3% altundeva dect la Sighisoara. Selectarea platoului Braite pentru amplasarea parcului este considerata drept o idee buna de catre 88% dintre respondenti.
O parte dintre cei care se opun proiectului si-au motivat raspunsul prin teama ca se vor scumpi toate produsele (34% din opinii) si ca va afecta linistea orasului, n paralel cu cresterea infractionalitatii (31%).
De asemenea, dintre cei care considera ca alegerea platoului Braite nu este o idee buna, 41% au aratat ca un asemenea proiect ar crea riscul deteriorarii mediului nconjurator.
Pe de alta parte, doar 5% dintre participantii la sondaj au afirmat ca stiu ntr-o foarte mare masura detaliile proiectului, n timp ce 40% snt la curent ntr-o mica masura, iar 15% ntr-o foarte mica masura.
Circa 25% dintre cei intervievati cred ca, datorita proiectului, Sighisoara va cstiga bani la bugetul local, 19% cred ca se va dezvolta turismul, iar 26% considera ca marele cstig al orasului este faima, imaginea si popularitatea.
n plus, prin construirea Dracula Park, locuitorii Sighisoarei vor cstiga locuri de munca, sint de parere 51% dintre cei intervievati, venituri - 11% si vor avea un nivel de trai mai ridicat - 6%, dar marea pierdere este linistea.
Sondajul de opinie a fost efectuat, n perioada 6-10 decembrie, de catre MetroMedia Transilvania, la comanda Ministerului Turismului. Cercetarea a fost realizata pe un esantion de 1109 subiecti de peste 18 ani si are o eroare tolerata de +/- 2,9%.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona