Gala Turismului Romnesc
Articol
Pe data de 4 martie 2002, a avut loc n sala mare a Teatrului National I. L. Caragiale" Gala Turismului Romnesc, n cadrul careia s-a desfasurat si festivitatea de premiere a superlativelor pe anul 2001.
Agentii de turism
La sectiunea agentii de turism, Premiul special pentru anul 2001 a fost acordat agentiei SC Latina SA din Constanta, n timp ce Premiul de excelenta a fost obtinut de catre ONT Carpati.
Calitatea serviciilor hoteliere
Premiile pentru calitatea serviciilor hoteliere au fost nminate de catre dl. Henryk Hanszuh, director pentru programul de calitate la Organizatia Mondiala a Turismului, reprezentantilor Bucharest Marriott Grand Hotel, Premiul special pentru anul 2001, si Hotel Dacia Continental din Oradea, Premiul de excelenta.
Investitii facute in hotelaria romneasca
Pentru investitiile facute n hotelaria romneasca, dintre cei cinci nominalizati, nvingator a iesit SC Hagi Sport pentru Hotelul Iaki din Mamaia, motivatia celui care a nminat premiul, domnul Dan Matei - Agathon, ministrul Turismului, fiind aceea ca a transformat un hotel uzat fizic si moral ntr-un hotel reprezentativ al litoralului romnesc La aceasta categorie, Premiul de excelenta a fost obtinut de S.C. Intercontinental S.A. pentru hotelurile Intercontinental, Lido si Rex.
Pensiuni rurale si moteluri
La categoria Pensiuni rurale si moteluri, Premiul special pentru anul 2001 a fost acordat pensiunii Piatra Alba, comuna Fundata, Brasov, n timp ce Premiul de excelenta a fost nminat proprietarului Motelului Perla Sigheteana din Sighetu Marmatiei de catre doamna Christiane Bocquier, director la Gtes de France, asociatia pentru turism rural din Franta.
Cel mai bun restaurant cu specific romnesc
Pentru cel mai bun restaurant cu specific romnesc, Radu Anton Roman i-a nminat proprietarului Colibei Haiducilor, Viorel Nica, Premiul special pentru anul 2001, Dumitru Burtea, presedintele Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism, intrind n posesia Premiului de excelenta.
Zamfir Iorgus, Radu Mazare, Dorin Denesan, Adrian Gheorghe Purcaru si Mihai Vestea au fost cei cinci nominalizati pentru Premiul de excelenta. Presedintele Federatiei Patronale din Turism, dl. Daniel Vasilescu, i-a nminat primarului orasului Constanta, Radu Mazare, Premiul de excelenta pentru 2001.
n cadrul Galei Turismului Romnesc, spectacol ce a fost prezentat de Andreea Marin, au sustinut concerte trupele Holograf, Hora si Etno, invitata fiind si Loredana Groza.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona