Marele ospat al oierilor
Articol
Este vorba insa de doua petreceri, destul de diferite una de cealalta. Prima este cea a simbrasilor, care are loc intr-un cadru intim si restrins, si o devanseaza cu o zi pe cea pentru toata lumea, de care stie toata tara. Aceasta petrecere este, de fapt, un mare ospat al greilor - cei mai mari proprietari de oi din zona. Veniti din toata tara Oasului, acestia se string toti in jurul sefului cu ocazia Simbrei si a unui strasnic ospat. Dincolo de opulenta si bunastarea afisate vadit pentru acest eveniment, masa propriu-zisa este un bun prilej pentru a gusta cele mai delicioase preparate locale (coplesitor de bune!) si de a face cunostinta cu preparatele specifice Simbrei traditionale: balmosul, mamaliga fiarta in lapte cu adaos de unt, mielul umplut, berbecutul haiducesc, casul de la prima mulsoare si multe altele. Intinsa pe mai multe zeci de metri, pe pajistea de sub pasul Huta, aceasta masa este, dincolo de toate, un bun prilej de intilnire a mai- marilor din pastorit, care, intre doua pahare de palinca si o chiuitura, mai pun la cale o trebusoara de citeva zeci de milioane. Masa la care nu iti da mina sa te asezi, decit daca ai peste trei sute de capete... de oi, evident!
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona