Padurea prin obiectiv
Articol
Alegeti bine soiul de copaci si lumina potrivita si veti putea exprima in fotografii cu padurea aproape toate starile sufletului. Veti afla paduri melancolice, exuberante, festive, dezolante, tragice, misterioase, sumbre, fioroase.
In padure este lumina putina, deci aparatul va fi pus pe un trepied. O diafragma inchisa puternic va fi adesea de dorit, caci o buna redare a detaliilor aduce bucurie ochiului. Dar asta inseamna expunerile lungi, poate de secunde. Nu-i nimic, padurea nu se grabeste. In acest caz sa nu va temeti de miscarea unor subiecte din cadru. Un clasic al genului a facut faimoase fotografii in care trunchiurile masive, perfect clare, se detasau dintr-o nebuloasa de ramuri si ierburi agitate de vint.
Soarele in contralumina este preferat celui direct. Multe subiecte padurete vor iesi bine doar in lumina atenuata de dupa ploaie, invaluite in ceturi sau picle. Intr-o padure deasa de brad este mereu amurg, detaliile de muschi si scoarta se afla intr-o penumbra vesnica. Dar am avut curiozitatea de a fotografia pe ploaie o astfel de padure la lumina blitului si am fost surprins de originalitatea si bogatia cromatica, mai ales in gama de griuri a putregaiurilor, pe al caror fond se detasau culorile vii ale buretilor. La fel cum doar lumina artificiala a dezvaluit adevaratele culori ale vietii submarine.
Portretele batrinilor arbori, triumful mugurilor, florile si animalele padurii, toate asteapta sa le daruiti nemurirea printr-o simpla apasare pe buton.

Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona