Tot Banatu-i fruntea
Articol
Credeti ca pozitia geografica a judetului Timis a constituit un avantaj pentru investitori?
Cu siguranta da. Asezarea geografica, la granita de vest, are mari avantaje economice si a atras importanti investitori straini. Timisul se situeaza pe locul doi, dupa Bucuresti, in ceea ce priveste investitiile straine. In ultimul an cei mai importanti investitori au venit din Germania, Italia si Olanda, interesati fiind de domeniile: electrotehnica, informatica si constructii.
Ati elaborat o strategie de dezvoltare a judetului?
Exista o strategie a judetului elaborata in colaborare cu Primaria si Consiliul Judetean. Aceasta va tine cont de specificul fiecarei zone, de traditia locala si de resursele locale.
In toate aceste reusite care este rolul dumneavoastra?
Prefectura nu este promotorul principal al acestor actiuni dar, impreuna cu restul administratiei locale, Camera de Comert si Consiliul Judetean, s-a implicat in mai multe astfel de proiecte. Foarte multi potentiali investitori solicita sa discute la nivelul prefecturii intentiile pe care le au, considerind acest dialog drept garantie. In calitate de coordonatoare a serviciilor publice guvernamentale, Prefectura este chemata des sa medieze dialoguri si uneori chiar conflicte in interiorul mediului de afaceri, sau intre investitiile statului si mediul de afaceri.
Care sint problemele judetului Timis?
Singura problema este aceea ca in judetul Timis traiesc 19 etnii de diverse culte religioase. Cu toate astea exista intelegere in acest plan. Din punct de vedere cultural problema a fost rezolvata de institutiile de cultura din zona: Teatrul National in limba romana, Teatrul Maghiar, German, Sirbesc. De asemenea exista si publicatii si scoli cu predare in limbile: maghiara,sirba, bulgara.
Intr-un clasament al prioritatilor pe domeniu de activitate, ce loc ocupa turismul?
Exista un interes in crestere pentru dezvoltarea unei zone de petrecere a timpului liber pentru timisoreni care, la momentul actual, fac acest lucru in judetele invecinate, si asta pentru ca zonele noastre cu potential turistic (zona Nadrag, Faget, Tomesti, Pietroasa, zona din jurul lacului Surduc) nu sint valorificate corespunzator.
Aveti proiecte in derulare pentru punerea in circuit a unor zone turistice?
Da, si este vorba despre amenajarea unor zone de agrement in Timis, Bogda, in jurul lacului Surduc precum si in Semenic, proiect care se va derula in colaborare cu Consiliul Judetean Caras - Severin.

Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona