Cai de acces
Articol
Soselele modernizate care inconjoara pe toate laturile Muntii Macin asigura accesul din toate directiile si din toate localitatile situate la poalele lor.
Dintre cele mai importante localitati de acces in Muntii Macinului amintim: Macin, localitate strajuita la nord si nord-vest de ultimele prelungiri ale Culmii Pricopanului. In Macin, in afara de ruinele castrului roman, exista inca doua obiective turistice, Hanul Vechi, monument arhitectonic edificat cu 500 de ani in urma si Geamia, constructie a secolului al XVII-lea. Linga Macin se gaseste lacul numit "Piatra Fetei", despre care exista o legenda legata de Popina Blasova, monument al naturii din Balta Brailei. Legenda vorbeste de un tinar urias din Braila care, refuzat in propunerea de casatorie de o fata din Turcoaia, infuriat, a rupt o bucata de stinca din Dealul Orliga si a aruncat-o spre Turcoaia; stinca a cazut in Balta Brailei si a format ceea ce azi numim Stinca Blasova. Fata a raspuns rupind si ea o stinca din inaltimea Iacobdeal, pe care a aruncat-o spre tinar; stinca a cazut intre Macin si Smirdan in locul numit "Piatra Fetei".
Alte puncte de acces spre Muntii Macinului sint oferite de localitatile Greci, Turcoaia, Mircea Voda, Horia, Balabancea, Nifon, Luncavita, Vacareni, Jijila si Cerna.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona