Rezervatii naturale
Articol
Doua importante rezervatii naturale vin sa intregeasca potentialul turistic al Muntilor Macin. Este vorba de Padurea Valea Fagilor, rezervatie naturala botanica, ce se intinde pe o suprafata de 154 ha si Punctul fosilifer Dealul Bujoarele, rezervatie naturala geologica.
Dintre monumentele naturii ocrotite de lege in zona Muntilor Macin, amintim:
l Broasca testoasa dobrogeana care, spre deosebire de cealalta broasca testoasa ocrotita si raspindita in Banat si vestul Olteniei, cu o carapace de numai 10-12 cm, are o carapace lunga de 20-30 cm si lata de 15-20 cm. Ca o curiozitate, toamna cind incepe hibernarea, se ingroapa la 30-40 cm adincime. Traieste aproximativ 100 de ani;
l Balaurul, un sarpe de uscat cu o lungime de 1,5 pina la 2,5 m, este cel mai mare sarpe care traieste in Romania. Are capul mare si botul rotunjit. Se catara foarte bine in copaci. Atunci cind este atacat sau se simte in pericol, musca.
Despre principala unitate montana a Muntilor Macin - Culmea Pricopanului; inchipuiti-va un deal inalt si salbatic, cu numerosi colti zbirliti ca niste pene; inchipuiti-vi-l zguduit de un cutremur de pamint care l-ar crapa ca pe o cladire, in toate directiile si l-ar sparge intr-un haos de blocuri de marimea unei colibe, dispuse dupa capriciile celei mai recalcitrante anarhii arhitectonice; si va veti fi apropiat, astfel, de maiestatea salbatica a Pricopanului. I-am putea spune "muntele de megamonoliti al Dobrogei". Dar nu numai atit. Pe alocuri, hazardul a dispus in asa fel blocurile, incit toata seria monumentelor megalitice pre si pro istorice din apusul Europei este reprezentata aici.

Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona