Asociatia Cluburilor Vacante si Calatorii Scoala 84 - Nicolae Balcescu
Articol
Pornind de la ideea ca turismul este cea mai buna cale de a imbina educatia cu divertismentul, revista Vacante& Calatorii, impreuna cu agentia de turism A.R.T.E, si-a propus organizarea de cluburi de turism in cadrul scolilor si liceelor. Programele propuse sint solutia ideala pentru ca timpul liber sa nu fie pentru elevi doar momentul in care se distreaza, ci si cel in care se formeaza. La aceasta propunere au aderat mai multe scoli si licee din tara, printre care si Scoala 84 - Nicolae Balcescu din Bucuresti, Calea Vitan 135, sector 3. Implicata in numeroase activitati extrascolare, echipa manageriala impreuna cu un grup de profesori au fost atrasi de ideea de a practica si promova turismul pentru tineret. La rindul lor, din 1371 de elevi, 200 au devenit membri ai acestei asociatii.
Organizarea si desfasurarea activitatii clubului va fi sustinuta de un grup de profesori si elevi, sub coordonarea asociatiei (presedinte Nicoleta Popa -profesor istorie, vicepresedinte Ana Aldea - director si membri Teodora Nitu (profesor geografie), Madalina Dascalu (profesor romana), Silvia Popescu (elev).
Ca obiective, clubul Scolii 84 si-a propus: organizarea si
activarea unor structuri de informare si educatie turistica; promovarea turismului in toate formele sale; protectia mediului si contributii la schimbarea atitudinilor fata de mediu; activitati de recreere; infratiri intre orase; participarea la concursuri; descoperirea unor zone geografice de interes major din punct de vedere turistic si cultural.
Clubul a organizat deja o aplicatie la Sinaia. In programul propus, care imbina teoria cu punerea in practica, s-au propus excursii si circuite in tara si strainatate, tabere tematice, banchete si concursuri. Pentru punerea in practica a programelor turistice, ARTE foloseste conexiuni diverse cu principalele structuri de pornire si cu administratiile obiectivelor majore din tara. Afilierea la FITO (Federatia Internationala a Organizatiilor de Turism pentru Tineret) permite accesul si la structurile internationale de primire pentru tineret.
Va invitam sa petreceti alaturi de noi momente de neuitat!
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona