Slovenia, o destinatie pentru tine!
Articol
Desi mai putin cunoscuta si in ultima vreme tot mai mult mediatizata, Slovenia este o destinatie fascinanta.
Natura a fost generoasa cu aceasta tara mica, avand o suprafata numai de 20.256 kmp: munti - Alpii Sloveni, mare - Coasta Istriana, lacuri, ape termale si minerale, pesteri etc.
Oamenii (cca. doua milioane de locuitori) au desavirsit frumusetea tarii, marturie fiind orasele la nivel european si satele ingrijite, castelele si palatele, locuri unde ai dori cu siguranta sa revii. Cultura si civilizatia slovenilor precum si spiritualitatea lor te fac sa te simti cu adevarat bine. Majoritatea locuitorilor vorbesc slovena, croata, sirba, italiana, germana si engleza.
Fiecare km al coastei slovene aduce noi surprize: orasele Piran (oras cu un aer tipic venetian, orasul natal al renumitului compozitor Giusepe Tartini), Izola (un orasel tipic pescaresc, ospitalier, situat pe peninsula, cu un labirint de stradute inguste, restaurante si taverne excelente) si Koper fascineaza prin flerul lor medieval. In Portorose - perla litoralului sloven, turismul are o lunga traditie, orasul fiind cunoscut inca din secolul XIII ca statiune balneara, pe vremea cind benedictinii din Manastirea Sf. Lorenz tratau cu apa de mare si soli diferite afectiuni. Litoralul sloven are iesire la Marea Adriatica (golful Venetiei), iar climatul si vegetatia mediteraneana ne invita la un sejur de neuitat.
Statiunea Portorose (Port of Roses, Portul Rozelor) ofera o gama vasta de servicii:
- cazare, de la locuinte de vacanta la hoteluri de lux, de 5 stele;
- masa, de la fast food-uri mici si mari pina la restaurante cochete si rafinate;
- de la jocuri mecanice la cazinouri de lux;
- de la talasoterapie la proceduri sofisticate de genul "mise en forme;
- cele mai diverse sporturi inclusiv parasutism pe apa;
- de la croaziere cu subacvaticul la croaziere cu catamaranul "Prince of Venice- la Venetia;
- adevarate parcuri pe apa pentru distractia copiilor si mini cluburi pentru copii;
- de la muzica slovena la muzica latino;
- plaja cu iarba si plaja cu nisip fin;
- de la tarabe cu suveniruri la magazine de lux.
Marea este linistita, fara valuri, plaja extrem de curata, iar apa curata si limpede. Oameni in uniforme albe (jandarmi) se plimba in permanenta pe plaja, discret, dindu-ti un sentiment de siguranta si protectie.
Masa se poate pregati in bucatarii tip self catering echipate complet, iar aprovizionarea se poate face din magazine alimentare (sau de la tarabe pentru fructe si legume) sau se poate servi in restaurante.

Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona