Reuniunea ministrilor de turism de la Santander
Articol
In perioada 3 - 5 mai a.c. s-a desfasurat la Santander (Spania), reuniunea ministrilor de turism din tarile membre ale Comunitatii Europene, intilnire care a beneficiat si de participarea ministrilor de profil din tarile candidate la Uniunea Europeana.
Partea romana a fost reprezentata de ministrul secretar de stat, domnul Alin Burcea. Discutiile purtate au vizat problemele privind calitatea serviciilor in turism, in special problematica unor destinatii in ansamblu, precum si parteneriatul stat-sector privat.
Concluzia discutiilor a fost ca dupa tragicele evenimente din 11 septembrie 2001, Europa, cea mai importanta destinatie turistica a lumii a resimtit puternic socul, motivatia fiind lipsa unei strategii unitare in turism. In acest sens, participantii au invocat necesitatea elaborarii unei strategii comune care sa cuprinda definitii specifice universal acceptate in domeniul turistic si informatii precise, ceea ce ar reprezenta o unificare din punct de vedere statistic.
De asemenea, s-a stabilit ca in data de 10 decembrie 2002, sa aiba loc la Bruxelles primul Forum European de Turism.
Ministrul secretar de stat, domnul Alin Burcea a prezentat in discursul sau stadiul privatizarii activelor aflate in patrimoniul Ministerului Turismului, privatizare care va fi finalizata pina in luna septembrie, strategia de atragere a marilor tour-operatori europeni si a turistilor din Europa centrala si de est, precum si programele sociale initiate in domeniul turismului de Guvernul Adrian Nastase. Participantii la aceasta reuniune s-au aratat foarte interesati de proiectul Dracula Park, solicitindu-i domnului Alin Burcea informatii suplimentare privind modalitatile de finantare si constructie ale acestui parc. Proiectul romanesc a fost foarte apreciat, oficialii romani fiind incurajati in demersurile facute pentru realizarea in conditii optime ale acestui proiect, considerat ca fiind cel mai spectaculos proiect de turism pe plan mondial, din ultimii ani.

Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona