Costinesti
Articol
De ani de zile, pasii tuturor adolescentilor s-au indreptat spre Costinesti, localitatea care iti ofera cea mai mare distractie la cel mai mic pret. Aici a debutat in urma cu mult timp trupa care face si azi valuri in umorul romanesc, "Vacanta Mare", si tot aici au cintat la Obelisc sau pe malul marii, linga epava, interpreti de muzica folc deveniti celebri peste ani. Cel mai popular post de radio de pe plaja, Radio Vacanta, isi are primele minute de emisie tot din Costinesti. Ce mai, daca te numesti student si iti respecti statutul, nu se poate sa nu fi trecut vreodata prin statiunea tineretului de la malul Marii Negre.
Anii 90 nu au adus cu ei si boemia de alta data. A fost o vreme cind statiunea iti amintea vag de anii 70-80, atunci cind Costinestiul cunostea cea mai mare audienta in rindul tinerilor. Nu mai cinta nimeni toata noaptea pe mal, iar epava, chiar daca vegheaza inca, este parca mai trista ca altadata. Asa se face ca, o data coboriti din trenul de Constanta in gara devenita la rindul ei celebra pentru toti tinerii, am avut o stringere de inima. Ce vom gasi in statiunea tineretii noastre?
Nu am avut timp de povesti, pentru ca la Costinesti traiesti intens prezentul si te bucuri de trecut. Statiunea tineretului este astazi impartita in doua zone foarte diferite. Partea de sud a localitatii este cea rezervata in principal studentilor, elevilor sau tinerilor care au venituri minime de petrecere a timpului liber. Cazarea este facuta aici la corturi si casute din lemn sau piatra, ultimele fiind deja un lux pentru nevoiasi. In aceasta zona a rasarit de putin timp si o vila mai marisoara care indeamna turistii la cazare in camere dotate cu apa calda. Caci la mare, sa ai apa calda 24 de ore se poate doar la hoteluri si acelea de lux. Vila de care vorbeam este alaturi de o casa particulara si o terasa rustica, smulsa din peisajul simplu al locului unde ne aflam. Tot aici, turistii mai indrazneti au posibilitatea sa faca plaja nud. Nimeni nu ii deranjeaza nici macar cu o privire. Si pentru ca am vorbit de plaja, trebuie sa spunem ca in zona aceasta a statiunii plaja este ceva mai larga si mai amenajata. De fapt, pe cei mai multi tineri intinsi la soare ii veti descoperi aici, sub Obelisc, ascultind acordurile muzicii transmise de Radio Vacanta sau incercind sa faca pe interesantii si sa ajunga inotind pina la epava. Insa aventurierii pe mare nu mai au astazi vreo sansa, salvamarii facindu-si datoria din plin. Pe drumul dintre Costinesti sud si nord, terasele de tot felul te imbie la bere, gogosi si alte mincaruri la preturi incredibil de mici. Cum urci pe aleea principala din centrul Costinestiului, vei vedea cum se schimba si ambientul unde iti petreci vacanta. Partea nordica a statiunii turistice este foarte diferita de cea sudica. Aici terasele sint mult mai elegante, hotelurile mai scumpe si mai luxoase, iar turistii sint cei cu bani. Una dintre cele mai renumite discoteci din Costinesti, "Vox Maris", imbie tinerii la distractie in fiecare seara. In imediata apropiere a discotecii, se afla un club privat cu citeva zeci de vile cotate la doua sau trei stele. Clubul dispune de piscina proprie, gazon artificial, restaurante si terase de lux si este construit dupa un model international. Vizavi de "Vox Maris" se afla hotelul care a vazut Costinestiul si in zilele lui de glorie si in cele de decadere.
Hotelul "Forum", situat chiar pe malul marii, reprezinta istoria acestei statiuni. Pe vremuri era cel mai bine cotat din localitate si intra pe un loc de frunte in top tenul locatiilor turistice de pe Litoral. Dar ca si peste oameni, si peste "Forum" au trecut anii si asta se vede... cei care l-au avut in administrare pina de curind au reusit "performanta" de a-l tine pe loc in timp ce totul in jurul sau se schimba. Acum hotelul a revenit pe miinile bune ale directorului Lucian Dan, iar dupa renovarea lui din toamna acestui an veti putea descoperi un loc de vis cotat la trei stele, pentru ca vacantele voastre sa fie ideale. Va avea piscina, cazino, sala de fitness, sali de conferinte, saloane de infrumusetare, toate dotate cu aparatura de ultima ora. Mai mult, se va moderniza si reteaua de climatizare, astfel incit hotelul sa poata functiona si pe timpul iernii. Chiar si asa, "Forum" are la dispozitie din vara aceasta 135 de camere duble si patru apartamente, dotate cu tot ceea ce este necesar unui turist sa se simta bine la mare. Restaurantul hotelului, care are o capacitate de 300 de locuri, va poate oferi orice fel de mincare din bucataria europeana. De altfel, masa poate fi luata atit in restaurant, cit si pe una dintre cele doua terase amenajate pe faleza. Si pentru ca am pomenit de terase, sa va spunem ca hotelul mai are in dotare si doua baruri cu produse fine si o plaja artificiala unde puteti sa va bronzati si sa consumati ceva racoritor.
Costinestiul de azi s-a adaptat din mers la vremurile noi. Mai sint inca locuri unde puteti vedea si trecutul. Insa trecutul de azi nu mai are nimic din farmecul de alta data. Sa traim prezentul!
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona