inFo
Articol
Traseu Bacau: Bacau - Moinesti - Comanesti - Dofteana - Tirgu Ocna - Slanic-MoldovaAmplasare: In centrul Moldovei, strabatut de apele Siretului, Bistritei si Trotusului
Suprafata: 6.621 kmp
Populatie: 746.131 locuitori
Orase: Bacau, Onesti, Moinesti, Comanesti, Buhusi, Tirgu Ocna, Slanic-Moldova, Darmanesti
Bacau: In municipiu se afla Biserica Precista, construita de Alexandrel, fiul lui Stefan cel Mare, si ruinele Curtii Domnesti. Muzeul "Iulian Antonescu" adaposteste numeroase descoperiri arheologice: piese ilustrind civilizatia geto-daca, obiecte din epoca medievala, iar colectiile Muzeului de Arta cuprind valoroase opere semnate de reprezentantii de frunte ai plasticii romnesti. Tot aici fiinteaza Centrul International de Cultura si Arte "George Apostu" si muzeul cu acelasi nume, Casa memoriala "George Bacovia". In zona centrala sint ridicate statuile lui Stefan cel Mare si George Bacovia, Palatul administrativ - constructie monumentala din anul 1888 -, unde isi au sediile Prefectura si Consiliul Judetean Bacau.
Hoteluri: Hotel Bistrita (Bacau), tel. 034/133544; Hotel Bradul (Comanesti), tel. 034/370860; Hotel Decebal (Bacau), tel. 034/146211; Hotel Dumbrava (Bacau), tel. 034/143838; Hotel Magura (Tirgu Ocna), tel. 034/340564; Hotel Moldova (Bacau), tel. 034/146322; Hotel Trotus (Onesti), tel. 034/324322.
Slanic-Moldova:
Izvoarele de ape minerale
Renumele statiunii Slanic-Moldova este dat de cele peste 20 de izvoare de ape minerale captate si utilizate in scopuri curative.
Clasificare
* Clorurosodice, alcaline, carbogazoase, slab sulfuroase, bromurate, iodurate - izvoarele: 1, 1 bis, 3, 14, 15, 6, 8, 10.
* Alcaline, clorurate, carbogazoase, hipotone de tip Vichy - izvorul Ciunget - indicat cu precadere in fazele alergice ale bolii ulceroase si in hepatitele cronice persistente.
* Alcaline, slab feruginoase, necarbogazoase - compozitie apropiata de cea a izvoarelor alcaline pure, foarte rar intilnite in tara si in strainatate/ sonda 1, sonda 2 - indicate in terapia de recuperare a afectiunilor digestive si hepatobiliare.
* Sulfuroase - izvorul Cascada, indicat cu precadere in proceduri inhalatorii.
* Ape feruginoase - izvoarele 14, 15.
* Ape vitriolice - feruginoase: izvorul 8 bis, silicioase - izvorul 5.
* Oligominerale reci - indicate in procesele inflamatorii ale cailor urinare, litiaze urinare - izvorul 300 scari.
Profiluri terapeutice, balneoclimatice
Digestiv: tub digestiv, glande anexe, nutritie, metabolism (diabet zaharat, guta, obezitate, dislipidemii) - afectiuni cu pondere considerabila in cadrul "maladiilor civilizatiei".
Respirator: terapia bolilor astmatice (microclimat de grota)
Boli asociate: afectiuni reumatismale, degenerative si abarticulare; cardiovasculare; endocrine; ginecologice; boli profesionale; nevroze astenice.
Tratamente
* Kinetoterapie, cultura fizica medicala, balneofizioterapie, termoterapie, electroterapie, masoterapie, terapie respiratorie (aerosoli, inhalatii), psihoterapie, meloterapie, tratamente medicamentoase si asistenta medicala.
* Curele profilactice, terapeutice si de recuperare se efectueaza sub control medical strict si prescriptie indicind ritmul, durata, temperatura si locul aplicarii procedurilor balneare, imbinind odihna activa cu cea pasiva si dietoterapia bazata pe alimentatie curativa.
Distractie - timp liber
Excursii la:
Manastiri - renumite ctitorii ale domnitorilor moldoveni:
* Agapia, Varatec, Neamt - Cetatea Neamtului - cu popas la Hanul Ancutei si dejun la Casa Arcasului/ o zi
* Voronet, Moldovita, Sucevita, Putna/Marginea - ceramica si impletituri de nuiele/ doua zile
* Castelul Bran - locul faimosului Dracula - print al Transilvaniei medievale/ o zi
* Cheile Bicazului, plimbare cu vaporasul pe lac/ o zi
* Poiana Uzului - lac de acumulare, dejun/ o jumatate de zi
O vizita la:
* Tescani - conacul inconjurat de parc, in care George Enescu, titanul muzicii romnesti, a gasit liniste si inspiratie pentru creatia sa/ o jumatate de zi
* Salina Tirgu Ocna - Biserica sculptata in sare/ o jumatate de zi
* Iasi - tur obiective istorice si culturale/ doua zile
Hotel Dobru**
Pachet tratament - sejur: minimum zece zile
Cazare:
* loc/dbl.: 245.000 lei/zi/pers.
* single: 390.000 lei/zi/pers.
Masa:
* pensiune completa: 280.000 lei/zi/pers.
* demipensiune: 220.000 lei/zi/pers.
Tratament: 70.000 lei/zi/pers.
* Tratamentul include: consultatie medicala, cura ape minerale, doua proceduri, balneofizioterapie/zi
* Pentru terapie respiratorie (tratament si transport in sanatoriul Salina Tirgu Ocna - 18 km), serviciile se achita direct in statiune
Odihna - cazare cu mic dejun inclus - sejur: minimum sase zile
Camera dubla: 700.000 lei/zi
Camera single: 560.000 lei/zi
Apartament: 910.000 lei/zi
* Valoare mic dejun inclus: 60.000 lei/zi/pers.
* Supliment pensiune completa: 220.000 lei/zi/pers.
* Tratament standard: 80.000 lei/zi/pers.
Complex Venus
S.C. SIND. Romnia SRL Bucuresti
Sucursala Slanic-Moldova
Aflat in centrul statiunii Slanic-Moldova, adevarata "perla" a Moldovei renumita pentru extraordinara valoare terapeutica a celor peste 20 de izvoare minerale, pe coasta muntelui Pufu (936 m), la o altitudine de 550 m, un bloc impunator prin inaltimea si marimea sa, a rasarit parca din inima padurii de brad. Blocul cu zece etaje inaltat pe postament solid de piatra adaposteste Complexul "Venus", ce face parte din ansamblul celor 17 complexe al S.C. Sindicate Romnia. Complexul care a fost dat in functiune in 1971 dispune de o capacitate de cazare de 500 de locuri in camere duble si single, fiecare dotate cu baie/dus, radio, telefon, TV.
Complexul are o baza de tratament proprie, care, in ultimii doi ani a fost modernizata si dotata cu aparatura la standarde europene, sectorul de hidroterapie avind instalatie de aer conditionat.
In baza de tratament se efectueaza urmatoarele tratamente:
* pentru afectiuni respiratorii (ultrasonaerosoli; inhalatii, unde scurte, ultraviolete solux; magnetodiaflux)
* pentru alte afectiuni (aplicatii parafina; ultrasunet, ionizari, curenti diodinamici, masaj, sauna, hidroterapie).
Pacientii cu afectiuni respiratorii care au recomandat tratament in Sanatoriul Salina din Tirgu Ocna sint transportati zilnic cu autocarul Complexului "Venus".
Pe linga baza proprie de tratament, mai functioneaza in incinta complexului o pensiune cu profil dietetic, cu 400 de locuri pe serie, un restaurant clasic categoria I cu 150 de locuri si cu un ambient placut intimizat si formatie de muzica usoara, bar si club.
Din balcoanele confortabilelor camere care va stau la dispozitie, puteti admira superba panorama a statiunii de la cea mai inalta cota.
Cazare: 250.000 lei/zi/pers.
Cazare single: 425.000 lei/zi/pers.
Cazare + mic dejun: 305.000 lei/zi/pers.
Cazare apartament: 1.350.000 lei/zi/pers.
Masa pensiune: 280.000 lei/zi/pers.
Masa cu bouri valorice: 300.000 lei/zi/pers.
Tratament: 100.000 lei/zi/pers.
Salina: 70.000
Tarife inchirieri
* tv color: 30.000 lei
* tv alb negru: 20.000 lei
* frigider: 20.000 lei
* inchiriere masa tenis: 20.000 lei
* consultatie medicala: 60.000 lei
* electrocardiograma: 50.000 lei
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona