Clubul national de turism
Articol
Noul club si-a trasat o serie de obiective care vin sa dezvolte turismul in toate ipostazele sale si sa uneasca, pe plan national, activitatea si eforturile ce se depun pentru lansarea unor programe de turism. Revista "Vacante si calatorii" a si realizat un portal pe Internet, cu numeroase site-uri care ofera, in tara si strainatate, o multitudine de posibilitati de practicare a turismului de toate genurile - cultural, montan, de calatorie, tratament sportiv, arheologic, speologic, agroturism etc; acest portal de informatii va fi in continuu imbogatit cu noi date despre toate judetele tarii. Alte obiective ale noului club: punerea in valoare turistica a unor zone din Romania mai putin cunoscute pentru valoarea si frumusetea lor; lansarea unor programe pentru atragerea turistilor la evenimente cultural-artistice care au loc in multe orase si sate: tirguri, festivaluri cultural-artistice, centre de artizanat, trasee montane mai putin cunoscute; practicarea unor sporturi, organizarea de expeditii nautice pe riurile interioare ale Romaniei etc; o atentie deosebita se va da schimbului de tineri intre tara noastra si alte tari, prin diferite forme de turism; clubul va infiinta in scoli si facultati cercuri de turism ecologic de educatie si cultura, ceea ce va atrage tineretul oraselor spre natura - contribuindu-se si in acest mod la lupta impotriva drogurilor, a fumatului, a alcoolismului, la viata sedentara; se vor organiza tabere de tineret cu o bogata activitate educationala, si se vor sprijini programele ecologice de impaduriri, de ocrotire a mediului pe care le promoveaza foarte multe comunitati locale din toata tara.
Important!
A doua reuniune a membrilor Clubului de turism "Vacante & calatorii" va avea loc in cursul lunii august 2002. Pentru detalii, va rugam sa va adresati d-lui Victor Raicu, la tel./fax: 021-314.78.56 sau la e-mail: arte@gm.ro

Impresii de la membrii clubului
Si a fost prima intrunire a membrilor Clubului "Vacante & calatorii", in iunie, la Busteni. Unii participanti au presupus ca este o minivacanta, altii ca este o mini-calatorie, iar multi au ajuns acolo pur si simplu, fara sa faca presupuneri. Din curiozitate!
Si surprizele placute s-au abatut ca scurtele ploi de vara asupra tuturor. Cum organizatorii nu ne-au avertizat, nimeni nu venise acolo cu umbrele de tip introvertit, egocentrist, megaloman, egoist. Din contra, ploile s-au transformat in valuri inspumate de simpatie.
Si a fost acolo o lume pestrita si pitoreasca, adunata de prin toate colturile tarii: oameni cu virste diferite, cu gusturi diferite, cu preocupari dintre cele mai variate.
Si ce-au avut in comun acestia? Tineretea din priviri, frumusetea spiritului, dorinta de cunoastere si o mare pasiune - vacante si calatorii; sub toate formele posibile: unii profita de orice moment liber pentru a face un traseu montan complicat, altii sint pasionati de Delta Dunarii. Daca unii cocheteaza cu speologia, altii se ocupa de protectia mediului si proiecte de ecologizare. Am aflat chiar si de excursii prin Europa, facilitate de biserica. Daca unii au vizitat multe tari si continente in excursii organizate, altii le-au strabatut pe jos si cu cortul in spate. Daca ma gindesc in retrospectiva, au lipsit doar cei care fac turism extraterestru. Dar nu se stie niciodata ce ne rezerva viitorul, la urmatoarele intruniri ale clubului, poate ne va impartasi din experienta sa si un turist spatial.
Si noi, cei care am fost la Busteni, ne-am privit in ochi. Amintirile si realizarile noastre s-au intersectat. In acel moment a avut loc "explozia": am vizitat Peru si Mexic, am urcat pe creste semete de munte, ne-am plimbat prin Africa si Australia, am coborit in pesteri, am vislit pe canalele Deltei, apoi am dat o tura prin toate tarile Europei si am colindat tara noastra in lung si in lat. A fost o savuroasa si ametitoare "calatorie" a mintii; a fost o binemeritata "vacanta" a sufletului. Cum am reusit noi, cei de acolo? Prin deschidere, comunicare, iubire de aproape.
Doresc un singur lucru participantilor de la Busteni: cit mai multe vacante si calatorii!
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona