Cimpulung - Cabana Brusturet - Refugiul Grind - Creasta Sudica - Cabana Garofita Pietrei Craiului - Podul Dimbovitei
Articol
Lasind in urma legendara urbe de pe riul Tirgului, "caii putere" ai automobilului ne poarta prin tinutul de vis al Rucarului pina in Podul Dimbovitei - poarta de intrare in imparatia muntilor, asa cum odinioara era loc de trecere intre Tara Romneasca si Ardeal.
Pina la cabana Brusturet, drumul forestier (intretinut) insoteste apa vioaie a Dimbovicioarei, ce si-a sculptat in haina de piatra a muntelui minunatele chei; chei ce ascund inaltii pereti, pestera cu acelasi nume si a carei legenda freamata pe buzele localnicilor primitori.
Scurtului popas la Brusturet ii urmeaza urcusul, la inceput lin, si apoi antrenant prin Valea Seaca a Pietrelor, si apoi prin padure, urmind poteca ce insotete curba de nivel, ajungem in punctul "La Table" - o minunata poiana din care ne aprovizionam cu rezerve de apa, caci pe masura ce vom patrunde dincolo de portile cetatii alpine, aceasta (apa) lipseste cu desavirsire. Din poiana, urmind marcajul banda albastra, vom ajunge dupa un ceas la Refugiul Grind, locul nostru de odihna pe parcursul primei innoptari pe munte.
A doua zi, cind zorii alunga voiosi ultimele umbre ale noptii, deasupra crestetului craiului, o pornim spre Virful Piscul Baciului ("acoperisul" Pietrei Craiului) prin Coltii Gainii; de pe virf combinam ascensiunea pe Creasta Sudica, traseu dificil ce ne rasplateste insa eforturile prin splendoarea peisajului infatisat privirii. Calauziti de marcaj (punctul rosu) si dragostea de munte, vom parasi imparatia alpina in punctul La Prepeleag, continuind incursiunea spre poalele masivului - spre Stina din Valea lui Ivan si apoi spre Cabana Garofita Pietrei Craiului, unde poposim dupa petrecerea unei zile pline de aventuri.
La intoarcere, urmam drumul forestier care, trecind prin localitatile Saticul de Jos, Saticul de Sus, va ajunge in Podul Dimbovitei, unde a inceput aventura noastra. De aici, pe DN 73A ne vom reintegra in viata citadina, insa mai bucurosi si animati de speranta unei reveniri cit mai grabnice in locuri indragite.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona