Baile Felix
Articol
La 9 km de Oradea si la 25 km de punctul de frontiera Bors, se situeaza una dintre cele mai renumite statiuni balneoclimaterice din Romania- Baile Felix. Climatul de aici este blind, mai ales datorita asezarii in cimpia Crisurilor, la altitudinea de 140 m.
Apele geotermale de la Baile Felix, a caror temperatura variaza intre 45C si 112C, sint atestate documentar inca de la inceputul mileniului II. Astfel, intre anii 1214-1215, intr-o diploma a Vaticanului se vorbeste de apele termale de linga cetatea Oradea.
Primele constructii ce s-au constituit in bai termale dateaza din anul 1711. In anul 1744 s-a inaltat prima cladire cu etaj, care dispunea de camere de cazare.
De atunci, statiunea s-a dezvoltat continuu, ajungind astazi la o capacitate de peste 7000 de locuri de cazare, tratament si alimentatie publica.
La Baile Felix se trateaza cu succes afectiuni reumatismale inflamatorii, posttraumatice, afectiuni neurologice centrale si periferice, poliartrite cronice evolutive in stadiu inactiv, tratamentul starilor posttraumatice ale articulatiilor muschilor etc.
Reusita tratamentelor de-a lungul timpului se datoreaza atit efectului apelor termominerale, a medicilor balneologi, precum si instalatiilor si aparatelor medicale de ultim nivel tehnic si, nu in ultimul rind, a unor proceduri de tratament concepute si aplicate de medicii specialisti din statiune.
Modul de conceptie a bazelor de tratament de la Baile Felix permite desfasurarea simultana a unor proceduri si tratamente diferite si complexe, precum kinetoterapie in bazine cu apa termala, bai galvanice, bai de plante, dus subacval, inhalatii, electroterapie, fototerapie, sonoterapie, instalatii aerosoli, impachetari cu parafina, gimnastica medicala si recuperatorie, bai de lumina si sauna.
Efectele benefice ale tratamentului balnear de la Baile Felix sint completate si de posibilitatile de agrement oferite prin plimbari la lacul cu nuferi, sali moderne de gimnastica, cure de teren, club internet, tenis de masa, jogging (pista special amenajata) etc.
In centrul statiunii veti putea admira o biserica ortodoxa din lemn (transferata la inceputul anilor `90 de la Oradea), iar vis-a-vis de ea se gaseste biserica romano-catolica, tot din lemn.
Pentru cei ce doresc a cunoaste frumusetea locurilor si eficacitatea tratamentului balnear de la Baile Felix le stau la dispozitie:
S.C. TURISM FELIX S.A., tel.: 0259 /318338,
fax: 0259 /318297, web: www sctfelix. ro,
e-mail: sctfelix@oradea. iiruc. ro
AGENtIA DE TURISM FELIX, tel.: 0259 /318459, fax: 0259 /318321, e-mail: agtfelix@oradea. iiruc. ro
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona