Pensiunile din Bradetu
Articol
Acolo unde padurea nu-si schimba haina, pastrind culoarea de verde crud tot timpul anului, se afla Bradetu. Racoarea, aerul tare, culmile indraznete si brazii inalti dau de stire ca muntii sint la doi pasi.La vreo treizeci si ceva de kilometri distanta de Curtea de Arges, cind dealurile incep sa fie mai evidente si soseaua intortocheata, oamenii au ridicat o asezare cu nume fosnitor si aroma de cetina: Bradetu. Frumoasa ca un pom de iarna impodobit, urbea se risipeste pe dealuri, locuintele ridicate in ultimii ani sporindu-i si mai mult farmecul. Statiune balneo-climaterica, apele minerale si sulfuroase de aici trateaza sau macar amelioreaza afectiunile stomacale, ale ficatului, fierii, rinichilor etc. Tot aici, in apele riului Vilsan, s-a gasit un peste deosebit de rar (Aspretele), conservat aproape din vremea glaciatiunii. Insa cine are permis poate pescui pastravi, la loc de cinste gasindu-se pastravul curcubeu. Vestit aici este si cascavalul de Bradetu si tuica de Bradetu. Excursii se pot face in padurile din imprejurimi, la doar 10 km spre munte aflindu-se o poiana larg scaldata in soare, purtind numele de Poiana Vilsanului. In acelasi timp se poate iesi cu usurinta spre barajul de pe Lacul Vidraru sau spre Transfagarasanu. Si ca toti oamenii de la munte, gazdele sint blinde si primitoare, punind, de cele mai multe ori, omenia inaintea banilor. Si sint veseli si stiu a cinta, drag fiindu-le mai ales cintecul din vechime: "Spune, spune, pui de corb/ Peste Arges e vreun pod,/ Ca sa pot trece si eu/ Argesele-n satul meu..."
Pensiunea Bradet
In partea de nord a localitatii Bradetu, acolo unde padurea incepe sa fie cu adevarat de brad, chiar la buza muntelui, dl Enachescu Dorel si-a facut ditamai pensiunea pentru oaspeti. Bucuros sa primeasca familii sau chiar minigrupuri, domnia sa a prevazut totul. Are restaurant cu bar, sala de mese, terasa si locuri de parcare pentru un batalion intreg. Are angajati cei mai buni bucatari din zona, iar produsele pe care le serveste clientilor sint suta la suta naturale. Carne, oua, brinza, fructe, tuica, toate provin de la fata locului. Ba puteti face si plaja, daca va doriti, pentru ca la doar 10 m de pensiunea domniei sale trece apa saltareata a Vilsanului. Cine nu vrea insa sa se prajeasca, se poate racori facind miniexcursii pe versantii din imprejurimi. Pensiunea dispune de cinci camere (patru cu doua camere, si una cu trei), toate asezate la etaj, incalzirea fiind electrica. Mobilierul este modern, peretii fiind in intregime tapetati cu modele si culori diferite. Baia este comuna (dus), iar toate cele trei toalete se afla pe hol. Televizoarele sint prin cablu, insa se monteaza in camere doar la cerere. Cazarea este de 100.000 lei/pers. sau in regim de pensiune completa va costa 300.000 lei/zi/pers. Relatii la tel. 048/267.536.
Pensiunea Vraja Muntilor
La 10 km de Bradetu, sus spre crestele impadurite ale muntilor Fagaras, se deschide larg, printre brazii inalti, o poiana parca coborita din povestea "Alba ca Zapada". Parca muntele se domoleste tocmai pentru a lasa soarele sa poata mingiia cu aur pajistile din abundenta inverzite. Aici citeva unitati de cazare (care, din pacate, dau senzatia ca au fost ridicate in pripa, neavind prea multe bile albe nici la capitolul bun gust) incearca sa multumeasca turistii care trec sau poposesc in zona.
Una dintre aceste unitati poarta numele de Vraja Muntilor si este construita de dl Grigore Viorel. Insa, indiferent daca pensiunea domniei sale satisface sau nu pretentiile turistilor, poiana este atit de frumoasa incit n-ai mai vrea sa pleci de acolo. Locuinta are opt camere, mobilierul fiind mai mult rustic, iar incalzirea se face prin sobe cu lemne. Tot aici se afla un mic restaurant si o gradina de vara cu mese din tabla si umbrelute deschise. Exista si un televizor ce se afla in sala de mese. Pentru turisti se pun la dispozitie doua bai si trei toalete. Pretul de cazare este de 200.000 lei/pers./zi camera sau 250.000 lei/pers./zi in regim de pensiune completa.
Pensiunea Star
Inainte de a intra in Bradetu, acolo unde dealurile sint putin mai domoale, se afla satucul Bradulet. Si cit de frumoasa este potrivirea aceasta de nume, pornind de la o asezare mai mica, Bradulet. Si ajungind la asezarea mai mare Bradetu. Ea ca si cum te-ai gindi ca inaintea brazilor falnici, crescuti asa cum se cuvine pe virfuri de munte, se afla braduletii, mai mici si asezati oarecum la poalele inaltimilor abrupte. Aici, in acest satuc cochet, locuieste familia Elenei Florea. Dupa aproape o viata petrecuta in turism, domnia sa "si-a luat de lucru acasa", ridicind o mindra casa de oaspeti, mai ales ca are suficienta experienta pentru a-si multumi turistii cum se cuvine. Locuinta are patru camere cu living, doua bai si doua toalete. Incalzirea este centrala, fiecare camera fiind mobilata cu elemente rustice si moderne, avind si un televizor racordat la o antena parabolica. Aveti si un bar, daca vreti o racoritoare sau un sprit la gheata, masa de tenis si de biliard. Pentru pescari, se afla la doi pasi o balta cu peste bine populata. Cazare este de 200.000 lei camera, iar in regim de pensiune completa 250.000 lei/pers./zi. Pentru informatii puteti suna la tel. 048/267.846.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona