Asociatia de Turism si Ecologie Corydalis Medias
Articol
Muntele a fost creat pentru a ne face noua viata mai frumoasa, frumusetea lui fiind asemanatoare sufletelor care-l iubesc. Acolo sus, in munti, rautatea parca speriata de salbaticia lor a disparut si puteti descoperi o lume asa ca la inceputurile ei. Din pacate, muntele este incapabil sa se apere de actiunile rau voitoare a unor "turisti", care nu au inteles ca acest dar primit de la Dumnezeu, adica muntele, ne-a fost dat doar ca sa ne bucuram de el si sa-l predam intact generatiilor viitoare.
Intelegind acest lucru, citiva impatimiti ai muntelui au format in luna mai a anului 1987 un club de tursim, avind ca scop imbunatatirea activitatii de turism montan, educarea tineretului in spiritul dragostei fata de natura si asigurarea unui climat civilizat in interesul turismului montan. De-a lungul celor 15 ani de activitate, membrii clubului au participat la peste 250 de concursuri de turism gen "Lira carpatina" si de turism sportiv, unde au obtinut numeroase premii. Dintre cele mai importante mentionam: locul III la finala nationala din 1987; locul II la fete la finala nationala din 1990; locul I Lira "Condorul" - 1992; locul I trofeul "Condorul" - 1993; locul I "DOT" - 1996; Trofeul "Bucur" - 1996; vicecampini nationali in 2000 etc. De asemenea, clubul Corydalis a organizat 15 editii ale Trofeului "Corydalis" la turism sportiv in Masivul Fagaras, concurs care a aliniat la start in ultimii ani peste 50 de echipaje din tara.
A participat si la zece tabere de ecologizare si remarcare a traseelor turistice din masivele Bucegi, Fagaras, Cindrel si Retezat. A organizat un curs de formare de ghizi montani impreuna cu DJTS Sibiu pentru zonele Fagaras, Cindrel si Paring. De-a lungul anilor, s-au perindat foarte multi tineri, iar cei care au avut doza de nebunie necesara turismului montan au ramasfideli acestui club. Presedintele clubului, cel care l-a si botezat in anul 1987 este domnul Marcu Doinesacu, actualmente si vicepresedinte al ANCTT Bucuresti. Vicepresedintele Corydalis este domnul Rosu Daniel, iar responsabil cu probleme de sport si cultura - Bandi Francisc. Actualmente asociatia are 40 de membri activi, dintre care ii mentionam pe: Eugen Luca, Costel Gheorghe, Radu Burnete, Doina Suciu etc.

Adresa de contact Marcu Doinescu, Medias,
str. Bastionului nr. 3, bl. 9, ap. 32, jud. Sibiu,
cod 3125, tel.: 0721 084 432 sau (0269) 822596;
fax: (0269) 832181;
e-mail: corydalis medias@hotmail.com
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona