Relansarea turismului balnear
Articol
Cu ocazia Tirgului "Fabricat n Romnia pentru Turismul Balnear", care s-a desfasurat n statiunea Baile Herculane, Ministrul Turismului ,Dan Matei Agathon, s-a ntilnit cu reprezentantii Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romnia (OPTBR) si ai Asociatiei Primariilor Oraselor - Statiuni Balneare (APOSB). n cadrul discutiilor au fost stabilite coordonatele strategiei de relansare a turismului balnear din Romnia si s-au pus bazele unui parteneriat ntre administratia publica locala, reprezentata de APOSB, Ministerul Turismului si OPTBR.
De asemenea, au fost stabilite detaliile proiectelor de relansare a turismului balnear din Romnia, care vor fi puse n aplicare anul viitor, 2003 fiind declarat "Anul Turismului Balnear". Cu aceasta ocazie, Ministrul Turismului a declarat ca acorda o atentie sporita acestei ramuri a turismului, sprijinul venind chiar si printr-o legislatie coerenta.
"Este momentul ca turismul balnear sa se transforme din cenusareasa n printesa turismului din Romnia. Nu putem uita ca acest sector detine 22% din capacitatea de cazare a Romniei si are 15.000 de angajati. Nu mai putem privi turismul balnear doar ca pe o cura de sanatate, ci ca pe un produs integrat, de care sa poata beneficia toti turistii, indiferent de virsta", a declarat Ministrul Dan Matei Agathon.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona