Caravana Turism.ro
Articol
Ministrul Turismului, Dan Matei Agathon a efectuat pe data de 6 septembrie a.c. o vizita n zona Tulcea, Delta Dunarii.
Programul deplasarii a cuprins o serie de ntrevederi la sediul Prefecturii Tulcea cu reprezentanti ai Consiliului Judetean, ai Primariei, Administratiei Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii, Institutului de Cercetare Delta Dunarii, Camerei de Comert, Asociatii patronale si profesionale din turism, oameni de afaceri. Cu aceasta ocazie a fost decisa elaborarea unei strategii de dezvoltare a Deltei mpreuna cu toti factorii implicati, precum si nceperea unor cursuri de initiere n ecoturism si agroturism.
Vizita delegatiei Ministerului Turismului a mai cuprins si inspectarea portului pentru croaziere Tulcea, ocazie cu care Ministrul Turismului a declarat ca prioritate pentru anul 2003 atragerea mai multor turoperatori pentru programe de croaziere dunarene n Romnia, conditia fiind ca anul acesta serviciile oferite sa fie la cel mai nalt nivel. n acest sens a fost facut un apel autoritatilor locale, prefectilor judetelor riverane Dunarii si primariilor localitatilor n care opresc vasele de croaziera pentru a ntreprinde masuri concrete, rapide si eficiente n vederea oferirii de servicii de acostare la sol constind n: pontoane adecvate, servicii de vama si frontiera, prompte si civilizate, aprovizionarea cu diverse produse si servicii specifice unor vase de croaziera.
Ministrul Turismului, Dan Matei Agathon, a mai declarat: "Nu se poate face un turism de anvergura internationala cu doar 6000 de locuri de cazare existente n momentul de fata. Delta Dunarii, pe lnga frumusetile cu care a fost nzestrata, mai are nevoie urgenta de noi structuri de primire turistica. Cu toate acestea, am fost placut surprins de noile hoteluri pe care le-am vazut construite aici, hoteluri pe care le voi introduce imediat n programul "Croaziere pe Dunare". n acest mod s-a ncheiat prima etapa a turneului Caravana Turism.ro
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona