Muntii Piule
Articol
Traseu: Cimpul lui Neag - Cimpusel - Valea Iaru - Virful Piatra Iorgovanu - Virful PaltinaDin Valea Jiului de Est, pornind in directia opusa Paringului, veti ajunge in Retezatul Mic si apoi in Muntii Godeanu. O zona mai putin umblata, dar nelipsita de frumuseti. Un traseu inedit, trecind prin canionul Vaii Iaru. Asa ca, nu mai pierdeti timpul si porniti la drum!
E bine sa ajungeti dimineata la prima ora in gara din Petrosani. Cu o cursa maxi-taxi pe care o luati de la capatul pasarelei de trecere peste liniile de cale ferata, va indreptati spre Lupeni. Aici coboriti la statia de linga gara mica, iar la ora 10 luati cursa auto spre Cimpul lui Neag. Dupa ce ati facut cunostinta din mers cu o parte a zonei miniere a Vaii Jiului, ajungeti la capatul traseului motorizat.
Luati rucsacul in spinare si porniti mai departe pe sosea. Sinteti inca in Cimpul lui Neag, poarta de acces spre zona sudica a Masivului Retezat.
Lasati pe dreapta drumul spre cabana Buta apoi si pe cel spre popasul turistic Cheile Butii. Casele se termina, iar Valea Jiului de Vest se ingusteaza. Sinteti pe malul drept, urcind foarte lin de-a lungul vaii. Asfaltul se termina. Drumul este insa in lucru si inca vreo 2 km veti avea parte de un covor de pietris tasat, dupa care incepe un clasic drum forestier, in stare foarte buna.
Treceti pe malul sting si in scurt timp intrati in cheile de la gura Girbovului. Pe stinga, in zona lor centrala, doi afluenti - Girbovu si Bou isi varsa apele in Jiu.
Zona cheilor ia sfirsit si valea se largeste.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona