Info
Articol
 • Din punct de vedere istoric, ca monumente de arhitectura, Biserica Domneasca si Biserica Sn Nicoara ramin exemplarele cele mai valoroase de pe pamintul romnesc, din epoca feudala. Echilibrul desavirsit al volumelor, proportiile ponderate si armonioase, monumentalitatea lor, precum si simplitatea plasticii decorative sint caracteristici pozitive exprimate viguros, cu mijloace imbogatite de traditia si experienta mesterilor constructori ai lumii bizantine, trasaturi care corespund in acelasi timp si fortei in plina ascensiune a domniei Tarii Romnesti.

 • Dupa ce ati vizitat toate aceste monumente puteti incheia calatoria dumneavoastra admirind Fintina Mesterului Manole.
  Legenda spune ca dupa ce a vazut ispravita somptuoasa cladire a manastirii Argesului, Neagoe Basarab i-a intrebat pe Manole si pe cei "noua mesteri mari, calfe si zidari" daca ar mai putea sa inalte o constructie la fel de frumoasa. Raspunsul afirmativ nu l-a multumit pe Domn. Dorind sa fie unicul posesor al unei asemenea comori arhitecturale, Neagoe Basarab a poruncit sa se demoleze schelele. Pentru a se salva, Manole si mesterii sai si-au facut aripi din sindrila. Dar, incercind sa zboare cu ele trupurile pornite de pe acoperisul manastirii li s-au zdrobit de pamint.
  Se spune ca pe locul unde a cazut trupul lui Manole au tisnit lacrimi ale pamintului pentru trista lui soarta, un izvor cu apa cristalina care il va plinge pe neintrecutul mester.
 • Optiuni
  • Printeaza articol
  • Oferte in acesta zona