Muzeul de Arta
Articol
Centrul Artistic Baia Mare
Incepind din secolul al XIX- lea si al XX-lea, in Europa au existat circa 40 de "colonii" artistice, cum ar fi cele de la Barbizon si Pont - Aven, din Franta; cele de la St. Ives si Newlyn, din Anglia; cele de la Darmstadt, Kronberg sau Grotzingen, din Germania; cele de la Ascona, din Elvetia; Laren, din Olanda; Skagen, din Danemarca; cele de la Fleskum si Sandvika, din Norvegia; Varberg, din Suedia; Tuusula, din Finlanda sau cele de la Szolnok si Kecskemet, din Ungaria.
Printre aceste "colonii" se numara si cea de la Baia Mare, fondata in anul 1896, reprezentind unul dintre putinele centre de creatie in care viata artistica s-a desfasurat neintrerupt timp de mai bine de un secol. Pe parcursul anilor aici au lucrat peste 3000 de artisti din tara si din spatiul european, creatori care au expus la prestigioase expozitii internationale - alaturi de nume celebre in arta universala - fiind distinsi in repetate rinduri cu cele mai importante premii.
Muzeul de arta - Centrul Artistic din Baia Mare este singular in tara datorita faptului ca in expozitia sa permanenta sint expuse doar lucrari realizate de artisti care au lucrat si creat aici, incepind din anul 1896 si pina in prezent.
In cele 14 sali ale muzeului sint expuse peste 250 de lucrari semnate de artisti binecunoscuti in tara si in strainatate, lucrari ce ilustreaza complexul fenomen artistic baimarean.

Program de vizitare:
De marti pina duminica intre orele 9 - 17. La cerere se pot face si derogari.
Timp de vizitare:
In functie de interesul manifestat de grup, intre 30 min si 90 min

BAIA MARE
Judetul MARAMURES
ROMNIA
Str. 1 Mai nr. 8
Tel.: (0262) 213 964
e-mail: muzart@sintec.ro
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona