Muzeul de Istorie din Baia Mare
Articol
Amplasat in vechea cladire a monetariei din Baia Mare, Muzeul de Istorie si Arheologie conserva si prezinta un amplu documentar al evolutiei civilizatiilor omenesti de pe frumoasele plaiuri ale Maramuresului istoric. Valoarea pieselor expuse este sporita de multimea localitatilor din care provin. Deosebit de interesante prin valoarea documentara sint materialele dacice provenite de la Sighetul Marmatiei, Calinesti si Tirgu Lapus.
Exponatele muzeului ilustreaza o necontenita locuire autohtona. Ele marcheaza vigoarea elementului romnesc si existenta in aceasta parte de tara a unui centru voievodal maramuresean.
In muzeu se pastreaza interesante dovezi ale evolutiei economice a orasului Baia Mare si a Maramuresului. Completind seria produselor mestesugaresti, un sector al muzeului prezinta o frumoasa colectie de ceasuri si tot aici se afla una dintre cele mai mari si interesante expozitii de ceramica. Astfel, se poate spune ca intregul patrimoniu expus in Muzeul de Istorie si Arheologie din Baia Mare contribuie la conturarea expresiva a tot ce este mai caracteristic pentru aceasta zona de superba originalitate.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona