Ocna Sugatag
Articol
Situata in depresiunea Maramuresului, la poalele muntilor de origine vulcanica Tibles - Gutii, la 58 km de Baia Mare si la 20 km de Sighetu Marmatiei, statiunea Ocna Sugatag are un relief deluros, brazdat de apele riului Mara. Altitudinea medie a acestui loc este de 490 m.
Clima este specifica depresiunilor subalpine cu bioclimat blind. Nici presiunea atmosferica, nici temperatura (media anuala este de 8C) nu prezinta oscilatii care ar solicita mecanismele de adaptare ale organismului. Datorita prezentei padurilor, livezilor, precum si a lacurilor saline din preajma statiunii, atmosfera este incarcata cu ioni negativi benefici.
Citeva dintre reperele terapeutice sint: afectiuni reumatismale, ginecologice, ortopedice, afectiuni vasculare periferice si afectiuni neurologice periferice. Elementul principal de cura este apa minerala in concentratie mare, clorurata, sodica, hipertona, iodica, calcica, avind un rol important de interferare a mecanismelor biologice si fiziologice.
Cai de acces
Rutiere: Baia Mare - Ocna Sugatag pe DN 18
Sighetu Marmatiei - Ocna Sugatag pe DJ 182A
Din ambele municipii circula autobuze direct in statiune.

Feroviare: Gara Sighetu Marmatiei - tren pe linia Salva - Viseu de Sus (tren direct de la Bucuresti, prin Dej), apoi autobuz pina in statiune.

In imprejurimi puteti vizita bisericile din lemn de la Breb, Sirbi, Budesti, Calinesti si Giulesti; manastirea Birsana; cimitirul vesel de la Sapinta; manifestarea folclorica "Simbra Oilor" din luna mai; lacul Firita unde puteti face canotaj, plimbari cu vaporasul sau puteti pescui. Mai puteti, de asemenea, sa faceti drumetii pe Valea Iehudului spre Virful Tibles. Iarna se poate schia pe pirtia de la Mogosa.


4940 OCNA SUGATAG
Judetul MARAMURES
ROMNIA
Tel.: (0262) 374 057 - 59
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona