School Tour
Articol
Asociatia Nationala a Cluburilor de Turism pentru Tineret, Fundatia Amfiteatru si revista "Vacante & Calatorii", prin corpul de specialisti pe care il au, infiinteaza filiale si cluburi sChOOL ToUR in cit mai multe scoli si licee din municipiul Bucuresti si din tara. Activitatea va fi sustinuta de reprezentanti ai elevilor condusi de profesori.

Va oferim citeva date despre proiectul educational pentru elevi sChOOL ToUR:
Scop
Educarea elevilor din ciclul gimnazial si liceal pentru cunoasterea si aprecierea patrimoniului turistic, ecologic si cultural al Romniei.
Motivatie
In viziunea noastra, turismul este cea mai buna cale de a imbina educatia cu divertismentul. Programele propuse sint solutia ideala pentru ca timpul liber sa nu fie pentru tineri doar momentul in care se distreaza, ci si cel in care se formeaza. Consideram ca acest proiect vine in completarea noilor tendinte ale invatamintului romnesc si se bazeaza pe interactivitate si pe abordarea sistematica a domeniilor studiate in scoala.
Obiective
organizarea si activarea unor structuri de informare si educatie turistica
promovarea turismului in toate formele sale
dezvoltarea spiritului de cunoastere al elevilor
aprofundarea cunostintelor teoretice dobindite conform programei scolare
dezvoltarea abilitatilor practice in domeniile: geografie, istorie, limba si literatura romana, stiinte sociale, biologie, informatica
protectia mediului si schimbarea atitudinii fata de mediu
descoperirea unor zone geografice de interes major din punct de vedere turistic, cultural si de civilizatie
posibilitatea ca membrii cluburilor din scoli si licee sa publice in revista "Vacante & Calatorii" impresii de calatorie, fotografii inedite, articole legate de diversele evenimente (culturale, artistice etc.) care au loc atit pe plan intern, cit si international
promovarea structurilor de invatamint din scolile si liceele bucurestene si din tara in revista "Vacante & Calatorii"

Anunt pentru profesori si directori de scoli si licee

Daca doriti sa implementati in scoala dumneavoastra proiectul educational pentru elevi sChOOL ToUR, proiect care are cluburi deschise sau in curs de deschidere in scoli din Bucuresti, Craiova, Alexandria, Tirgoviste, Medias, Focsani, Tg. Mures, Onesti etc., nu ezitati sa ne contactati pentru a obtine toate detaliile la tel.: (021) 314 78 56,
GSM: 0722 995 742,
e-mail: lazaralina@hotmail.com
Clubul sChOOL ToUR - Scoala nr. 84, Bucuresti

Pe data de 20 septembrie 2002 s-a deschis primul club sChOOL ToUR la scoala nr. 84 din Bucuresti. Inaugurarea s-a desfasurat in sala de festivitati cu participarea a 150 de elevi . Deschiderea a fost prezidata de doamna profesoara Teodora Nitu care este presedintele clubului din aceasta scoala. La acest eveniment au mai participat in calitate de invitati: Simona Toma - redactor-sef "Vacante & Calatorii", profesoara Alina Lazar - coordonator national proiect, scriitorul Ion Preda si directiunea scolii.
Elevii au fost curiosi sa afle ce tip de actiuni le propun cei care coordoneaza proiectul. Stiau deja ca vor fi implicati in turism, ca vor face excursii. Au fost incintati de continutul programului si mai ales de posibilitatea comunicarii cu elevii din alte zone. Proiectul asigura si comunicarea on line prin intermediul celor 3 site-uri puse la dispozitia tinerilor de revista "Vacante & Calatorii".
Felicitam pe acesta cale scoala nr. 84 care a deschis seria de inaugurari ale clubului, chiar in prima saptamina de scoala.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona