CONCURS
Articol
Dragi elevi, revista "Vacante & Calatorii" organizeaza incepind cu acest numar un concurs pentru voi. In fiecare luna vom publica cite un fragment din scrisorile primite la redactie, scrisori care contin impresiile voastre de calatorie. La fiecare 3 luni vor fi acordate premii pentru cel mai bun material. Acestea vor consta in excursii la munte pe linga care mai puteti cistiga si colectii ale revistei noastre.
In posesia premiilor vor intra cei alesi de voi prin simpla completare a talonului de mai jos. Si ca sa nu o mai lungim va spunem doar atit: pune-ti mina si scrieti-ne!

Tabara perfecta

"afara este un frig ingrozitor incit nu-ti vine nici sa iesi din casa. Atunci nu ai nevoie decit de o vacanta. Nu! Nu! Nu ma refeream la o vacanta in superbele insule Maldive sau in alt loc din lume, unde soarele arde chiar si in luna decembrie, ci la o vacanta la munte.
E deajuns sa-ti imaginezi vin fiert cu scortisoara, pulovere groase cu git inalt, caciuli pufoase, schiuri, patine, zapada, obraji imbujorati de frig. Cu toate astea nu mai vrei sa intri in casa. Simti cum ti se incalzeste singele si vrei sa incerci totul: sa iesi in zapada, sa cobori in cea mai mare viteza o pirtie, sa prinzi fulgii de zapada in gura, sa te arunci unde sint nametii mai mari.
Admiri schiul? Atunci porneste in aventura pe cea mai mare pirtie, alaturi de prietenii tai.
Dar daca vrei o vacanta mai linistita si vrei sa faci noi descoperiri, atunci trebuie sa mergi sa vizitezi pesterile din muntii nostri. In Apuseni linga Oradea sint multe pesteri care care merita vazute, cum ar fi: Pestera Ursilor, cu o superba arhitectura speologica si care adaposteste resturi de fosile ale ursului de caverna sau complexul carstic Scarisoara cu Ghetarul Scarisoara care are o vechime de cca 3000 de ani, o grosime de 18-20 m si un volum de 75.000 m cubi."

Ramona Asiminei, clasa a XI-a, Bucuresti
O zi de neuitat

"Calatoria noastra incepe undeva in mijlocul Baraganului. Intr-o zi cu soare puternic impreuna cu un grup de prieteni si colegi am plecat in excursie spre oraselele de la poalele Carpatilor.
Ne-am oprit si la muzeul Ceasurilor din Ploiesti. Dupa ce am vizitat muzeul am mers mai departe spre minunata Tirgoviste, oras plin de monumente si puncte de atractie. Ca un turn Babel, incarcat de povara anilor, se inalta turnul Chindiei, cu impunatoarea lui inaltime de 15 m, imprejmuit de 148 de trepte. La intrare se afla o fintina facatoare de minuni, unde cu totii am aruncat cite un banut si ne-am pus cite o dorinta.
In spatele ruinelor Cetatii Tirgoviste, pe care merita sa o vizitati, se afla o fintina in forma de dreptunghi, cu apa limpede si rece. Dupa ce am vazut si am auzit cite ceva despre insemnatatea acestor monumente istorice, am poposit la manastirea Dealu, un alt punct turistic de mare interes (aici se gaseste mormintul lui Mihai Viteazul) si ultimul inscris pe lista excursiei noaste"

Alina Florentina Gheorghe, calsa a IX-a, Bucuresti
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona