Tragedie in Indonezia
Articol
Guvernul indonezian condamna cu vehementa atentatele cu bomba din insula Bali. Exploziile din 12 octombrie 2002 s-au produs la ora locala 23.15 si au provocat un numar mare de victime.
Bilantul atentatului, potrivit ultimului raport, este de 182 de morti si 132 de raniti. Acestora li se adauga persoane date inca disparute. Multe dintre victime sint de nationalitate straina.
De asemenea, Guvernul indonezian apreciaza ajutorul umanitar oferit de Guvernul australian sub forma de echipe medicale care au lucrat intens la locul accidentului.
Pe aceasta cale Guvernul indonezian transmite condoleante familiilor victimelor brutalului si inumanului act de violenta produs in Bali, act care sfideaza legile existentei, invataturile religioase si standardele morale unanim acceptate.
Autoritatile insarcinate cu securitatea fac in prezent toate eforturile pentru a investiga atentatele, pentru a-i aresta pe autori si a-i aduce in fata justitiei.
Aceste atentate ne reamintesc inca o data tuturor ca terorismul constituie un real pericol la adresa securitatii nationale.
Ministrul Turismului, domnul Dan Matei Agathon, a transmis omologului sau din Indonezia, domnul I Gde Ardika - Ministru de Stat pentru Cultura si Turism, o telegrama de compasiune, prin care condamna atacul terorist din aceasta tara. "Am aflat cu indignare despre atacul terorist oribil din statiunea Kuta Denpasar din frumoasa insula Bali si, n numele Ministerului Turismului din Romnia, condamn cu fermitate acest act brutal care a cauzat pierderea vietii unui mare numar de turisti inocenti si, n acelasi timp, va adresez compasiunea noastra si sincere condoleante pentru familiile ndoliate." Totodata, Ministrul Turismului Dan Matei Agathon si-a exprimat ncrederea ca turismul din insulele Bali si va relua cursul normal, iar activitatea si legaturile turistice din lume vor continua, nvingind amenintarile teroriste.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona