Bursa Dunareana de Turism
Articol
n perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2002, s-a desfasurat la Bucuresti (Palatul Parlamentului) cea de-a 11-a editie a "Bursei Dunarene de Turism". Manifestarea, organizata de Ministerul Turismului n colaborare cu Asociatia de Promovare a tarilor Dunarene "Die Donau" a reunit participanti din 14 tari. La Bursa Dunareana de Turism si-au prezentat ofertele turistice si au fost interesate de programele Dunarene peste 73 de firme din Romnia, Austria, Germania, Olanda, Anglia, Norvegia, SUA, chiar si Noua Zeelanda.
Interesul deosebit pentru acest eveniment s-a concretizat si prin prezenta la Bucuresti a 21 de jurnalisti straini din tari precum: Japonia, Spania, Coreea de Sud, Marea Britanie, Statele Unite, Austria etc.
Lucrarile Bursei Dunarene de Turism au fost precedate de cea de-a IV-a editie a Simpozionului "Dunarea si Europa". Organizatorii au avut sansa de a-l avea ca principal vorbitor pe domnul Erhard Busek, coordonator din partea Uniunii Europene pentru Pactul de Stabilitate n zona de sud-est a Europei, fost Cancelar al Austriei. ntr-o lectura impresionanta pe marginea subiectului Regiunea Dunarii si Europa, domnul Busek a subliniat importanta Dunarii ca o artera de comunicare unificatoare pentru Europa si posibilitatea implementarii masurilor de sprijinire a dezvoltarii regiunii.
Alti vorbitori la conferinta au fost prof. Gerhard Skoff, presedintele Asociatiei de Promovare Turistica a tarilor Dunarene, care a trecut n revista trei decade de promovare turistica de-a lungul Dunarii, domnul Anghel Penciu, Secretar General n Ministerul Turismului, care a vorbit despre Dunare si industria de turism din Romnia, Domnul Virgil Munteanu, Guvernator al Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, care a vorbit despre prezentul si viitorul Deltei Dunarii.
Bursa Dunareana de Turism a dat prilejul unor agentii de turism din Romnia (Karpaten Turism, Prestige Tours, Atlantic Tour, Delta Voyage etc.), precum si autoritatilor locale riverane Dunarii (Mehediti, Galati, Giurgiu, Calarasi, Braila) sa-si prezinte oferta turistica si programele adecvate pentru turistii de croaziera. S-au prezentat cu standuri deosebite judetele Caras-Severin, Mehedinti, Calarasi, Galati, Portul cultural "Cetate" (al poetului Mircea Dinescu), Administratia Portului Constanta, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, Karpaten Turism, Prestige Tours etc.
Din partea tarilor riverane Dunarii s-au prezentat cu standuri Germania, Austria, Slovacia, Ungaria si Croatia. Dintre firmele straine participante, remarcam firma Dr. Lftner (cel mai vechi organizator de croaziere pe Dunare si partener al Romniei), Oficiul de Turism Viena, firmele Seetours, TUI Creative & Management, Viking etc., care au purtat discutii cu firme romnesti n vederea ncheierii de contracte pentru sezonul 2003. Urmare a contractelor stabilite cu acest prilej, dar si deschiderii circulatiei pe ntregul parcurs al Dunarii, pentru anul 2003 se estimeaza o dublare a numarului de croaziere si acostari n porturile romnesti.
"Romania. Simply the best!", aceasta a fost afirmatia Presedintelui Asociatiei de Promovare Turistica a tarilor Dunarene - "Die Donau", dl. Gerhard Skoff, fata de modul cum a fost perceputa de participantii straini "Bursa Dunareana de Turism". Urmatoarea Editie a Bursei Dunarene de Turism va avea loc la Belgrad n anul 2004, iar pentru a marca deschiderea circulatiei pe ntreg parcursul Dunarii, se va organiza la Viena, n anul 2003, o editie speciala a acestei manifestari.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona