Victor Raicu:
Articol
"Viata lunga si turism sanatos n Romnia"Presedintele ales al ANCTT este Victor Raicu, despre a carui activitate n turism vorbeste nsasi existenta de 20 de ani a Asociatiei de Turism "Bucur", unde ndeplineste functia tot de presedinte. "Un grup de oameni inimosi - buni practianti ai turismului de tineret - au hotart constituirea la Costinesti a ASOCIATIEI NATIONALE A CLUBURILOR DE TURISM PENTRU TINERET. ANCTT este o organizatie de drept privat, neguvernamentala, nepartinica si non-profit, care functioneaza pe baza legilor romne n vigoare. Trebuie sa o spunem cu sinceritate: constituirea ANCTT a fost posibila doar prin stradania neobositului om de turism Ghighi Bejan, actualmente director general al S.C. BTT S.A.", fara entuziasmul caruia nu s-ar fi ajuns la adunarea laolalta a iubitorilor de turism pentru tineret din toata tara", a declarat Victor Raicu. "Nu ne ramne dect sa ne uram succes, tenacitate si determinare, pentru a asigura ANCTT-ului o viata lunga, pentru un turism sanatos n Romnia".
Asociata de Turism "BUCUR" - cea mai importanta asociatie de turism din Bucuresti, afiliata la ANCTT
n anul 2001, Asociatia de Turism "Bucur" a aniversat 20 de ani de existenta. Ea a fost nfiintata n 1981 ca o organizatie non-guvernamentala, federativa si non-profit, devenind persoana juridica n 1991. Numarul membrilor persoane fizice, cu activitate constanta n acest moment, se ridica la 65. Acestia sunt fosti ghizi ai BTT, buni cunoscatori ai istoriei si geografiei Romniei. n jurul lor, sute si mii de turisti profesionisti, amatori sau simpli iubitori ai naturii au descoperit frumusetile ascunse ale muntilor, vailor si Deltei romnesti, au gustat din aerul pur al naltimilor si au cntat cntece de tabara, la adapostul cortului si la lumina focului de tabara.
Prima editie a Cupei "Bucur" a avut loc la Padina (Bucegi), n iulie 1982. La vremea aceea, 139 de persoane, formnd 12 echipaje, au luat startul la concurs. Traseul de regularitate ales a fost: Padina - Pestera Piciorul Babelor - Cabana Babele La cerdac - Vrful Omu - Valea Obrsiei - Padina. Cstigatorul Cupei a fost: Clubul "Itinerar" din Buzau.
Scopurile Asociatiei de Turism
"Bucur" sunt diverse si generoase:
* ecologia
* turismul ecosocial
* ndrumarea tinerilor spre activitati specifice montane (canioning, speologie, alpinism, escalada, cicloturism, orientare, schi, scufundari autonome).
n cei 20 de ani de activitate continua, Clubul "Bucur" a realizat lucrari de importanta vitala pentru mediul nconjurator, pentru cunoasterea muntelui si pentru ndrumarea turistilor spre un turism sigur si sanatos.
Este vorba de:
* programe de pregatire si educatie a animatorilor pentru tineret n problemele ecologiei si turismului;
* igienizari n noua rezervatii ale naturii din noua masive montane - Gilau, Muntele Mare, Trascau, Rarau, Aninei, Ciucas, Fagaras, Retezat, Cindrel, Pod. Mehedinti - n Delta Dunarii, n diferite zone turistice din Parng, Bucegi, Retezat, Ceahlau, Fagaras;
* refaceri de marcaje n 15 masive montane (Parng, Cernei, Mehedinti, Godeanu, Retezat, Cozia, Leaota, Bucegi, Ciucas, Ceahlau, Fagaras, Rarau, Giumalau, Piatra Mare, Cindrel);
* explorari si cercetari de geografie fizica;
* editare de pliante cu actiunile de teren, realizare de filme video, seturi de diapozitive si albume;
* alte actiuni de ecologizare (determinarea gradului de poluare, precum si alte observatii asupra calitatii apelor de suprafata n intervalul 600-2400 m altitudine).
Partenerii de ncredere ai Asociatiei de Turism "Bucur" au fost prezenti mereu acolo unde era nevoie si au contribuit financiar, si logistic la ducerea la bun sfrsit a actiunilor propuse. Ei au fost, si unii nca mai sunt: Ministerul Tineretului si Sportului, Shell Romnia, REC, AIDROM, Ministerul Turismului (Fondul PHARE), Fundatia Soros, Fundatia Leo Lagrange, Institutul National de Geografie, Facultatea de Geografie din cadrul Universitatii Bucuresti, Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona