Gigi Parnescu, vicepresedinte ANCTT:
Articol
"Cluburile si cercurile de turism trebuie sa redevina un bun national""In Romnia, intre lucrurile perene, care nu pot fi alterate de schimbarile politice suportate de societate, au fost si au ramas cluburile si cercurile de turism. Exista o legatura profunda, o simbioza intre om si natura, uneori forma de exprimare fiind in colectivitate. Acolo inveti, descoperi, te calesti, te sprijini moral si material, dar mai ales te bucuri de un apus de soare, de creste, de un susur de ape sau de un foc de tabara. Simti nevoia sa spui bucuria ta si a celorlalti, pentru ca deja nu mai esti egoist.
Sint multe sperante investite in acest nou organism non-guvernamental. Rolul lui este de a fi partener al statului pentru a face impreuna politica pentru tineret, pentru a armoniza actiunile cluburilor si cercurilor cu initiativele ministerelor de resort si pentru a sustine, lucrul cel mai important, material si logistic, actiunile si programele turistice pentru tineri si nu numai.
Cercurile si cluburile de turism din Romnia nu cer, in fond, nimic, dar simt, mai ales prin virstnicii lor, ca aceasta "religie" a iubitorilor de natura trebuie sa devina un bun national, protejat de societate, imbogatit si lasat perpetuu mostenire viitorimii".
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona