Interviu cu domnul arhitect Gheorghe Balasoiu
Articol
Responsabilitatea pentru coordonarea, evaluarea si controlul programului de restaurare si amenajari a fost delegata arhitectului si scenografului Gheorghe Balasoiu, consilier personal al Ministrului Culturii si Cultelor.

Ce insemnatate are pentru dumneavoastra realizarea acestui proiect?
Acest proiect a fost initial un pariu cu mine nsumi, de care nu pot sa spun ca nu mi-a fost frica. Mi-e frica si acum. Nu speram sa respectam termenul, dar firmele de constructii au lucrat ntr-un ritm alert. Firma CONSELPROD, spre exemplu, a facut aleile din muzeu. Personal am urmarit n special acest lucru - sa se poata circula cu usurinta atunci cand se viziteaza muzeul.
Ceea ce lipseste n general oraselor Romaniei si Bucurestiului n special, este infrastructura. Suntem atenti sa nu calcam n gropi si nu mai vedem ceea ce merita vazut...
Ce alte obiective de interes pentru vizitatori veti mai finaliza in curand?
S-a demarat lucrul la cel de-al doilea Muzeu al Satului, n care veti ntalni o zona a minoritatilor din tara, dar mai avem n plan si o serie de servicii. Se vor amenaja cinci locuri pentru desfacerea produselor traditionale romanesti, o cofetarie pentru copii (n interiorul unor vagoane de epoca), locuri de spectacol si de deservire a publicului pentru ca suprafata muzeului este foarte mare. Vom demara n scurt timp si un proiect informatizat, pentru o mai stransa legatura cu publicul. Noi vrem de fapt un singur lucru: sa intram n normalitate.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona