Bursa Internationala de Turism
Articol
O delegatie a Ministerului Turismului, condusa de ministrul Dan Matei Agathon, a participat n perioada 29-31 octombrie la cea de-a 27-a editie a Bursei Internationale de Turism (Travel Trade Workshop), care s-a desfasurat la Montreux, Elvetia.
Ministrul Turismului s-a ntalnit pe 30 octombrie 2002 cu domnul Charles Rider, Consulting Manager al celei mai renumite scoli de specializare n turism din Europa, care are sediul n Glion. Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca profesorii de la Glion sa sustina urmatoarele cursuri de pregatire n cadrul Centrului National de nvatamant Turistic din Bucuresti - Management de nalta performanta si calitate, Gestiunea resurselor umane, Gestiunea vanzarilor si marketing turistic.
Astfel, in luna decembrie a acestui an, o delegatie a renumitei scoli de turism de la Glion va efectua o vizita de evaluare la Bucuresti, cursurile urmand a fi sustinute n primavara anului viitor.
Durata cursurilor este de 10 zile, iar limbile de predare vor fi franceza si enleza
Tot cu ocazia Bursei Internationale de Turism, n cursul zilei de 29 octombrie 2002, Ministrul Turismului, Dan Matei Agathon, a avut o serie de ntalniri si cu reprezentantii principalilor tour-operatori elvetieni. n cadrul ntalnirii cu doamna Ana Fogaras, director general al Kira Reisen, principalul tour-operator elvetian, specializat pe Europa Centrala si de Est, s-au stabilit detaliile legate de inaugurarea unei curse regulate pe ruta Bucuresti - Constanta, n vederea unei mai bune circulatii a turistilor elvetieni n Romania. Totodata, operatorul elvetian si-a manifestat intentia de a dubla numarul de turisti elvetieni pe litoralul romanesc, n sezonul 2003. Reprezentanta firmei, Kira Reisen, a motivat alegerea destinatiei litoralului romanesc prin faptul ca ofera preturi competitive fata de litoralul bulgaresc, spre exemplu.
Ministrul Turismului, Dan Matei Agathon, s-a ntalnit de asemenea cu domnul Ara Enci, director general al firmei tour-operatoare Select Reisen, agentie care opereaza destinatia Romania de mai multi ani.
Operatorul elvetian, care are o cifra de afaceri cu Romania de 1,5 milioane de franci elvetieni pe an, a efectuat un studiu de marketing si a ajuns la concluzia ca un turist elvetian cheltuie n medie 1000 de franci elvetieni ntr-un sejur n Romania, n afara cheltuielilor legate de transport si cazare.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona