Ghidul hotelurilor din Romania pentru anul 2003
Articol
Prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 805/2001 privind unele masuri de informare asupra tarifelor maximale pentru serviciile de cazare n structurile de primire turistica, cu functiuni de cazare turistica la turismul neorganizat, s-a stabilit editarea unui ghid al hotelurilor. Acesta va cuprinde pe langa informatiile necesare de identificare a fiecarui hotel autorizat, cu facilitatile de care dispune fiecare, si tarifele maximale practicate de acestea.
Editia pentru anul 2003 este a doua realizata pana n prezent n noua structura. Lucrarea cuprinde 686 de hoteluri ordonate astfel ncat sa poata fi accesate cu usurinta.
Simbolurile grafice utilizate sunt n concordanta cu cele existente n Uniunea Europeana, iar tarifele maximale pentru sezon si extrasezon (cele care vor fi afisate la receptie n anul 2003) sunt exprimate n euro, fapt care face ca si din acest punct de vedere ghidul hotelier sa fie compatibil cu cele utilizate n restul spatiului european. Aceasta editie a ghidului reflecta transformarile extrem de rapide si benefice din domeniul hotelier romanesc, aparute n ultimul an. Exemplificam din acest punct de vedere schimbarile intervenite la Mamaia, statiune n care, numai n aceasta vara, au fost realizate 3 hoteluri de 5 stele, primele de asemenea categorie din afara Bucurestiului. Si numarul hotelurilor de 4 stele a crescut de la 17 la 31, iar a celor de 3 stele de la 112 la 136.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona