Intalniri la World Travel Market
Articol
In cadrul Targului International de turism de la Londra - World Travel Market, Ministrul Turismului, domnul Dan Matei Agathon, a avut o serie de ntalniri, printre care si cea cu domnul Benoit Samson, directorul de afaceri al Scolii de Turism de la Glion. Cele doua parti au convenit asupra unei vizite pe care o delegatie a acestei scoli o va efectua n Romania la nceputul lunii decembrie, pentru semnarea unui protocol avand ca scop instruirea unor cursanti n meseriile de baza din turism, prin intermediul Centrului National de nvatamant Turistic. Cursurile se vor desfasura atat la Glion, cat si la Bucuresti.
Ministrul Turismului din Romania s-a ntalnit si cu omologul sau polonez, domnul Andrzej Kozlowski, discutiile axandu-se pe deschiderea unui Birou de Promovare Turistica a Romaniei la Varsovia, precum si pe ntarirea cooperarii n domeniul turismului si nvatamantului turistic, n acest sens urmand ca un grup de tour-operatori si jurnalisti de turism din Polonia sa viziteze Romania n cursul lunii mai a anului viitor. Ministrul polonez a adresat o invitatie similara partii romane, detaliile urmand a fi stabilite cat mai curand posibil.
De asemenea, Dan Matei Agathon s-a ntalnit si cu domnul Liam Lomsney, reprezentantul tour-operatorului englez Page & Moy, care va opera n viitor si pe destinatia Romania, cu directoarea targului, doamna Fiona Jeffrey si cu ministrul adjunct al Cooperarii din Bulgaria.
n urma discutiilor purtate cu domnul Terry Coates, presedintele CECTA (Central European Contries Travel Association), Romania urmeza sa adere la aceasta asociatie din care mai fac parte Germania, Austria, Cehia, Ungaria si Polonia.
Tot cu ocazia World Travel Market, Ministrul Turismului, Dan Matei Agathon, a acordat o serie de interviuri pentru postul de radio BBC - Londra, precum si pentru revistele de specialitate: "Travel Weekly, "Meedle East Travel" si "Travel YQ".
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona