Deschidere cluburi sChOOL ToUR
Articol
Asociatia Nationala a Cluburilor de Turism pentru Tineret, Fundatia Amfiteatru si revista "Vacante & Calatorii", prin corpul de specialisti pe care il au, infiinteaza filiale si cluburi sChOOL ToUR in cat mai multe scoli si licee din municipiul Bucuresti si din tara. Activitatea va fi sustinuta de reprezentanti ai elevilor condusi de profesori.Scoala nr. 129, Bucuresti
Pe 27 noiembrie 2002, scoala nr. 129 a deschis club sChOOL ToUR. Intr-o sala de clasa au fost prezenti atat elevi de gimnaziu, cat si cei mai mici dintre scolari - clasele I-IV. Extrem de emotionati, imbracati in superbe uniforme albastre, cei prezenti s-au aratat dornici de a afla cat mai multe amanunte despre viitoarele lor activitati in cadrul clubului. Doamna invatatoare Antoaneta Spulber, doamna profesoara Maria Sarmanu si doamna Alina Lazar - coordonator national proiect - le-au vorbit elevilor despre programul clubului si despre excursiile tematice pe care le vor organiza. Reusita acestui gen de excursii este garantata si de experienta celor doua cadre didactice.

Grup Scolar Constructii Montaj "Anghel Saligny", Bucuresti
La liceul "Anghel Saligny", domnul profesor Marius Andrei a infiintat cercul de geografie "Terra Nostra". Binestructurat si cu numerosi membri, acest cerc functioneaza cu succes, realizandu-se intalniri saptamanale. "Terra Nostra", optand pentru proiectul sChOOL ToUR, a inaugurat deschiderea clubului pe 27 noiembrie 2002. Elevii inscrisi in acest club au o publicatie proprie, sunt pasionati de fotografie si sunt initiati in tainele alpinismului. Imediat dupa deschidere, in luna decembrie, domnul profesor Marius Andrei impreuna cu domnul Victor Raicu au organizat pentru elevi o vizionare de diapozitive - alpinism si peisaje montane.

Liceul Teoretic "Spiru Haret", Bucuresti
Pe data de 12 decembrie 2002, la liceul "Spiru Haret", o data cu aniversarea zilei liceului, a avut loc inaugurarea clubului sChOOL ToUR. Doamna profesoara Luminita Cretu - coordonatorul acestui club in liceul "Spiru Haret", doamna profesoara Alina Lazar si redactorul-sef al revistei "Vacante & Calatorii" - Simona Toma - le-au explicat elevilor in ce vor consta activitatile clubului. Tot atunci s-a tinut si un cenaclu unde s-au citit poezii si impresii de calatorie. Alaturi de elevii liceului "Spiru Haret" s-au aflat si colegi de la un liceu din Olanda. Printre invitati s-au numarat si cativa profesori si studenti de la Facultatea de Geografie din Bucuresti. Doamna lector universitar doctor Elena Matei (profesor cu rezultate remarcabile) le-a vorbit elevilor despre cat de important este sa ai o viziune moderna, reala asupra mediului, asupra naturii. Studentele Ioana, Magda si Gabriela le-au impartasit din experienta lor, ele avand un ONG infiintat la Moinesti, responsabil de proiecte ecologice, finalizate cu succes.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona