Invatamantul turistic n anul 2002
Articol
nvatamantul n turism, desfasurat prin Centrul National de nvatamant Turistic, a fost orientat spre formarea si perfectionarea profesionala a lucratorilor din turism, capabili sa slujeasca n conditii din ce n ce mai bune interesele actuale si de perspectiva ale acestei ramuri prioritare a economiei nationale.Au fost organizate cursuri de calificare profesionala n meseriile de baza (bucatari, cofetari, ospatari, barmani, receptioneri hotel, agenti de turism, ghizi etc.), cursuri de perfectionare pentru promovarea n functie, cursuri de perfectionare pentru obtinerea brevetului de turism. Au fost, de asemenea, organizate, la cerere, cursuri de perfectionare, testare profesionala a unor salariati din societatile comerciale, testarea cunostintelor de limbi straine.
n anul 2002 au absolvit cursurile un numar de 663 de persoane, fiind n derulare programe de formare si perfectionare profesionala pentru 1338 de persoane.
Pregatirea profesionala n turism se racordeaza tot mai mult la sistemele practicate n tarile din Uniunea Europeana. n acest sens au fost stabilite relatii de colaborare cu institutii similare de profil din Anglia, Elvetia, Finlanda, Cipru, Austria, Italia, Germania si cu Asociatia Europeana a Scolilor de Turism si Hotelarie.
Aceste colaborari asigura Centrului National de nvatamant Turistic modernizarea continutului si metodologiei nvatamantului turistic, manuale de specialitate, perfectionarea personalului didactic propriu, iar lucratorilor din turism stadii practice n strainatate.
Astfel, n 2002 au fost negociate si perfectate doua proiecte cu institutii de profil din Italia, respectiv "mbunatatirea calitatii procesului de nvatamant turistic" si scolarizarea a 150 de persoane care urmeaza sa faca practica n Italia.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona