Poiana Brasov
Articol
Cea mai renumita statiune a sporturilor de iarna din Romania
Poiana Brasov, statiune de odihna si tratament cu sezon permanent, este situata la numai 12 km departare de Municipiul Brasov, intr-un luminis inconjurat de paduri de conifere, la poalele Masivului Postavaru (Carpatii Meridionali). Aflata la o altitudine de 1020 m, statiunea ofera posibilitatea practicarii celor mai diverse sporturi de iarna, in special schiul, ea fiind inconjurata de patru versanti muntosi: Postavarul, Piatra Craiului, Bucegi si Piatra Mare.
Fondata in anul 1895, statiunea a functionat in prima faza si ca district turistic al orasului medieval Brasov. In jurul anului 1904 s-a construit prima cabana din aceasta zona. In anul 1906, luandu-se in considerare aerul pur existent aici, puternic ozonat, s-a hotarat infiintarea unei statiuni de iarna de sine statatoare. Aici a fost gazduita prima competitie de schi din Romania, iar in 1951 in Poiana s-a tinut Concursul international de jocuri de iarna pentru studenti.

In prezent, Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si totodata un important centru turistic international. Ea dispune de 12 partii de schi, cu grade diferite de dificultate (o partie olimpica, trei partii pentru coborare si slalom urias, o partie pentru slalom special, doua trambuline), terenuri de sport (tenis, minigolf, handbal, baschet), un lac, un funicular, telecabina, teleferic, telegondola, skilift, bazine acoperite, saune, sali de gimnastica medicala, discoteci, baruri si restaurante. Cazarea este asigurata in buna parte de hoteluri de lux sau de categoria A, precum si in vile si cabane.
Plecand din Poiana Brasov se poate ajunge la cabanele de pe Postavarul (1602 m) si Cristianul Mare (1704 m), precum si la cetatea taraneasca a Rasnovului, aflata la 14 km distanta.
De asemenea, pot fi organizate excursii la monumentele istorice si de arta ale orasului Brasov: turnurile si bastioanele vechilor fortificatii ale orasului, Biserica "Sf. Bartolemeu", Biserica Neagra, Biserica "Sf. Nicolae", Prima Scoala Romaneasca, Casa Sfatului, Strada Sforii (cea mai ingusta strada din tara), precum si Prefectura si Primaria orasului.
Partii

Lupului
Grad de dificultate: dificil
Lungime: 2860 m
Diferenta de nivel: 775 m

Sulinar
Grad de dificultate: mediu
Lungime: 2441 m
Diferenta de nivel: 645 m

Kanzel
Grad de dificultate: mediu
Lungime: 350 m
Diferenta de nivel: 128 m

Rula
Grad de dificultate: mediu
Lungime: 350 m
Diferenta de nivel: 198 m

Subteleferic
Grad de dificultate: dificil
Lungime: 1000 m
Diferenta de nivel: 280 m

Drumul Rosu
Grad de dificultate: usor
Lungime: 3820 m
Diferenta de nivel: 650 m

Bradul
Grad de dificultate: usor
Lungime: 433 m
Diferenta de nivel: 75 m

Slalom Poiana
Grad de dificultate: mediu
Lungime: 460 m
Diferenta de nivel: 217 m
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona