Statiunea balneara Balneara
Articol
Statiunea Bazna este situata n nordul judetului Sibiu, n apropierea granitei cu judetul Alba. Izolarea ei relativa, departe de a fi un inconvenient, devine prin generozitatea si maretia naturii nconjuratoare o minunata binefacere. Aflata la altitudinea de 320 m, statiunea ncanta, in primul rand, prin fericita sa pozitionare: ntr-o vale cu clima blanda, ferita de vanturi, cu versanti domoli acoperiti de paduri bogate. In prezent, statiunea Bazna beneficiaza de numeroase posibilitati curative balneoclimaterice. Apele minerale sarate-iodurate, folosite sub forma de bai, au un efect complex datorita actiunii concomitente a celor trei factori: termic, mecanic si chimic. Namolul de Bazna are o consistenta moale, care nu necesita o pregatire prealabila pentru tratament. De asemenea, un element extrem de valoros il reprezinta sarea de Bazna care se obtine direct din apele minerale ale statiunii. Sarea se foloseste indeosebi sub forma de comprese si cataplasme, n special pe abdomen.

Istoricul statiunii
Premisele infiintarii statiunii incep inca din anul 1671, cand niste ciobani, aprinzand un foc sa se incalzeasca, au descoperit, fara voia lor, zacamantul de gaz natural de la Bazna.
In urma cu doua secole, in lipsa unor bai amenajate, pacientii isi construiau singuri colibe, corturi sau chiar gropi pozitionate langa izvoare si incalzeau apa cu pietre incinse in foc. Tratamentele se puteau face si in sat, apa fiind adusa cu butoaiele. Pacientul trebuia sa faca doua, trei astfel de bai pe zi, dupa care trebuia sa doarma pentru a transpira puternic. Pentru rani sau tratarea extremitatilor corpului se foloseau compresele cu apa si namol.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona