Zona turistica Balea
Articol
Partia de schi Balea - Fagaras
In zona Balea, in perioada decembrie-mai, se poate schia pe partia de la Balea Lac. In lunile de iarna drumul de la Balea Cascada la Balea Lac este inchis, accesul in zona realizandu-se numai cu ajutorul telecabinei.
In functie de starea vremii, telecabina functioneaza intre orele 9.00-16.00, avand un tarif de 45.000 lei/pers/cursa (urcare cu minimum 10 persoane).
In zona caldarii Balea Lac exista si un babby-sitter al carui program de functionare este adaptat in functie de solicitari. Tariful unei curse este de 5000 lei/copil.
In Masivul Fagaras, intre varfurile Moldoveanu si Negoiu, se afla una dintre cele mai spectaculoase si renumite caderi de apa din Romania: Cascada Balea sau Urlatoarea Balei. Paraul care i-a dat nastere se afla la o altitudine de peste 1200 m. Aceasta cascada impreuna cu lacul glaciar Balea aflat la peste 2000 m altitudine, cu o suprafata de 180 ha, formeaza unul dintre cele mai atractive areale turistice din Muntii Fagaras. Toate acestea au contribuit la amplasarea aici a renumitului Complex Turistic Balea.
Zona Balea este usor accesibila datorita construirii soselei Transfagarasan.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona