Drumul Vinului
Articol
Drumul Vinului nu este doar un simplu traseu turistic ci unul initiatic, un spatiu decupat din timp si din istorie care rapeste oricarui calator o bucata de suflet. Si pentru ca descoperirile si cautarile noastre nu sunt niciodata la fel, invitatia la o astfel de calatorie va avea intotdeauna un parfum specialTohani
Aflata pe locul celebrelor domenii de vita de vie ale printului Nicolae de Romania, podgoria Tohani a capatat titlul de " Floarea vinurilor rosii gratie traditiei viticole transmise din tata in fiu de catre locuitorii regiunii. Pentru a savura cateva dintre specialitatile culinare traditionale si pentru momente de relaxare, satul Tohani, amplasat in extremitatea estica a Dealului Mare, este cea mai buna alegere pentru petrecearea unei vacante de neuitat.
Urlati
Supranumit adesea "orasul dintre vii, Urlati este destinatia potrivita pentru turistii care vor sa descopere farmecul cramelor sau sa viziteze vastele podgorii de vita de vie din zona. Vizitand Crama Urlateanu si Conacul Bellu, veti avea ocazia sa vedeti cum marturii ale unei lumi de mult apuse prind din nou viata. In incinta conacului functioneaza un muzeu de etnografie si arta.
Manastirea Jercalai
Calatoria pe vechiul drum al lui Bachus nu ocoleste lacasurile sfinte. Manastirea Jercalai, aflata la 1km de orasul Urlati, are anexat un mic schit din lemn, cu hramul "Sfanta Maria, construit in 1731 si originar din judetul Mures.
Manastirea Varbila
Urmand calea carelor cu vin, calatorul se poate bucura de un moment de liniste si de o clipa de primenire sufleteasca, intre zidurile sfintite de timp si divinitate ale Manastirii Varbila.
Valea Calugareasca
Una dintre cele mai vechi si mai renumite podgorii din tara, Valea Calugareasca este sursa celor mai variate game de vinuri de calitate superioara din Romania. Solurile fertile, de clima temperata si arida si daruirea producatorilor de vinuri, au consacrat atat in tara, cat si peste hotare, soiuri negre ca Pinot Noir, Feteasca Neagra dar si soiuri albe ca Pinot Gris si Sauvignon.
Crama si Casa Seciu
Urcand pe o sosea serpuita, pe pantele vestice ale Dealului Bucovel, Crama si Casa Seciu ispitesc turistii cu numeroase preparate din bucataria romaneasca, stropite din belsug cu vin din toate soiurile. Si pentru ca rasfatul simturilor sa fie total, Crama Seciu ofera posibilitatea oricarui vizitator de a degusta din cele mai savuroase si inmiresmate vinuri ale podgoriei Valea Calugareasca.
Manastirea Zamfira
Adevarata bijuterie arhitecturala, Manastirea Zamfira, aflata in apropierea orasului Valenii de Munte, surprinde cu farmecul ei si pe cel mai grabit dintre calatori. Aici, puteti sa uitati de natura exacta a ceasornicelor, pentru a putea simti din plin clipele de binecuvantare pe care le daruieste acest lacas sfant.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona