Judetul Prahova
Articol
Pentru cei care strabat in lung si-n lat potecile muntilor Bucegi, Piatra Mare, Postavarul, Garbova, Furnica, zona Prahovei este considerata a fi una dintre cele mai potrivite alegeri pentru petrecerea unei vacante de vis. Daca includeti in jurnalul de calatorie una dintre statiunile montane din aceasta zona sau daca preferati sporturile de iarna, ofertele turistice ale Vaii Prahovei indeplinesc toate conditiile pentru un concediu perfect.Potentialul turistic al Judetului Prahova include si zonele de deal si de campie unde puteti descoperi locuri impanzite de valori inestimabile, cu o bogata varietate de vestigii si monumente istorice.
Complexul arhitectural al Cantacuzinilor de la Floresti
Aflata la o aruncatura de bat de "Paralela 45, localitatea Floresti-Stoenesti este inconjurata de o zona intinsa de campie pe care se intalneau candva mosiile Cantacuzinilor. Urmele unei astfel de mosii va prilejuiesc o senzationala incursiune in timp pentru a putea regasi insemne ale unui complex arhitectural, vechi de peste 200 de ani. Cel mai impresionant obiectiv al complexului este reprezentat de monumentul denumit adesea "Micul Trianon datorita asemanarii sale cu palatul cu acelasi nume din Paris. Vechiul conac al Cantacuzinilor si o bisericuta cu hramul "Sf. Treime contribuie si ele la atmosfera de unicitate a locului.
Castelul Cantacuzino si Biserica "Trei Ierarhi din Filipestii de Padure
Pe teritoriul comunei Filipestii de Padure, aflata in partea de vest a judetului Prahova, se afla ruinele Castelului Cantacuzino. Invaluit de misterul legendelor care au insotit peste timp aceste locuri, vizitatorul poate reconstitui in chip miraculos, harta impresionantelor asezaminte care au apartinut boierilor de altadata. Biserica " Trei Ierarhi, veritabil monument de arhitectura al secolului al XVIII-lea, atesta valoarea inestimabila a mostenirilor din trecut.
Conacul Filipescu si Palatul Cantacuzino din Filipestii de Targ
Aflat in zona comunei Filipestii de Targ, Conacul Filipescu, a fost ridicat in secolul al XVII-lea de catre sotul Mariei Cantacuzino. Cladirea impresioneaza prin masivitate iar zidurile care o inconjoara au grosimea de aproape un metru. Conacul a fost restaurat in perioada 1968-1971.
Palatul Cantacuzinilor, din care s-au pastrat doar cateva ruine, mai transmite inca, o parte din atmosfera de opulenta si gustul pentru frumos al celor care l-au locuit.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona