Cei mai buni dintre cei mai buni
Articol
Revista noastra si-a premiat superlativele anului 2002 in turism. Decizia de a-i alege pe cei mai buni a fost destul de "ingrata", pentru ca nominalizarile au avut echivalente valorice sensibil egale. In criteriile de premiere au primat calitatea ofertei, raportul calitate - pret, bunul-gust, serviciile oferite, dar si alinierea la standarde. Castigatorii, fie ei institutii, persoane fizice sau locatii turistice, au avut un subiect comun: oferta unui TURISM DE CALITATE.1. Cel mai bun proiect turistic al anului 2002
Ministerul Turismului in colaborare cu Consiliul Judetean Prahova au lansat cel mai bun proiect turistic al anului 2002. Aflat in derulare, acest proiect ce strange laolalta traditia, istoria si spiritualitatea a gasit teren propice de dezvoltare pe teritoriul prahovean. "Drumul Vinului" incepe la Podgoria Tohani si se termina la Filipestii de Padure, trecand prin multe alte locatii interesante.
2. Statiunea anului 2002
La recosmetizarea unei statiuni ca Slanic Prahova se munceste de ani buni. Cand produsul turistic a fost gata, "arhitectii" lui l-au reintrodus pe piata. El s-a impus prin calitatea serviciilor oferite, a concurat unitati cu traditie, dar a castigat pariul cu concurenta.
3. Comunitatea turistica a anului 2002
Asezarea de pe malul stang al raului Doftana, care si-a pastrat in pecete parfumul de legenda al resedintei domnesti din secolul al XVII-lea la care s-a adaugat stilul modern al cladirilor construite la inceput de mileniu, a primit si ea un premiu. Premiul pentru comunitatea turistica a anului a revenit comunei Brebu.
4. Premii speciale
BCR, Banca Ion tiriac si Banc Post s-au impus pe piata consumatorilor de turism, oferindu-le acestora numeroase facilitati pentru calatorii. Diferentiate sub raportul sistemului de creditare, cele trei banci au un numitor comun: Maria Sa, Turistul! Revista noastra a remarcat acest lucru si l-a premiat.
5. Cel mai bun hotel al anului 2002
Intr-o statiune in care produsele turistice abunda iar concurenta ridica standardele, Clubul Scandinavia, construit intr-un interval de timp demn de Cartea Recordurilor, imbogateste peisajul celei mai selecte statiuni de la Marea Neagra, Mamaia. Cele 5 stele gravate pe frontispiciul hotelului poarta amprenta calitatii si a elegantei recunoscuta si apreciata in cadrul superlativelor.
6. Cel mai bun restaurant al anului 2002
Eleganta, bunul-gust, rafinamentul si calitatea serviciilor au impus Casa Vernescu drept lider autoritar in materie de restaurante. Noi am preluat informatia, am verificat-o si am premiat-o. Dupa fapta si rasplata!
7. Agentia de turism a anului 2002
De opt ani, piata romaneasca a calatoriilor are ca lider o agentie de turism ce practica preturi accesibile turistilor care au ales ca destinatie Franta. Romantic Travel exceleaza in raportul calitate - pret, iar premiul oferit este consecinta acestui echilibru.
8. Calatoria Vip a anului 2002
Au efectuat scufundari in Marea Rosie semnand calatoria anului. Florin Chiriac, Razvan Spiridon si Monica Barladeanu au fost, anul trecut, mesagerii subacvatici ai turismului.
9. Premiul mass-media
Antena 1 Sinaia "tine aproape" fenomenul turistic. Chiar insista sa imprime telespectatorului respectul pentru turism, ajutata si de pozitia geografica privilegiata, dar si de competenta si profesionalismul celor de-acolo. Pentru atentia deosebita pe care o acorda turismului, acest post de televiziune a primit premiul mass-media.
10. Premiul de Excelenta
Premiul de Excelenta a fost acordat Ministerului Turismului, domnul Dan Matei Agathon, "vinovat" de toate. De privatizare, de atragerea turistilor straini in tara, dar si de plimbarea turistilor romani pe-afara, de programele sociale pentru tineret, de parteneriatele cu tour-operatori importanti si de alte proiecte aflate in curs de derulare.

Semnal de alarma!!!
Aparut intr-unul din numerele trecute al revistei noastre, articolul referitor la disparitia cabanelor romanesti ca efect al incendiilor mistuitoare nu a ramas fara ecou. Factori de decizie din cadrul Guvernului Romaniei au reactionat si masurile pentru refacerea acestora sunt iminente.
Salutam initiativa organelor competente, o incurajam si o alimentam cu un alt subiect care va fi gazduit intr-unul din numerele viitoare ale revistei: Tabere scolare lasate in paragina, o pata pe obrazul cui?
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona