Targul International de Turism
Articol
O delegatie a Ministerului Turismului, condusa de domnul Dan Matei Agathon, a participat n perioada 21-23 martie la Targul International de Turism "TUR 2003" de la Goteburg - Suedia, cea mai mare manifestare de acest gen din tarile scandinave. TUR a gazduit anul acesta peste 2000 de firme expozante din 92 de tari, suprafata totala a standurilor fiind de 15.500 mp. n acest an, Romania a participat la "TUR 2003" cu un stand de 45 mp, n cadrul caruia au fost prezenti reprezentanti ai tur-operatorilor din Romania, cat si unele firme tur-operatoare din tarile scandinave (KA Resor, Pronavia, Transylvanien Resor si Bonus Feriereiser), care vand pachete turistice din Romania, cum ar fi: litoral, statiuni balneare, Delta Dunarii, circuite culturale Transilvania si Bucovina si mai nou, circuitul Dracula.
Scopul participarii Romaniei la aceasta manifestare turistica a fost mentinerea si n acest an a cresterii numarului de turisti din tarile scandinave, fiind de remarcat faptul ca anul trecut, tara noastra a nregistrat o crestere cu 6,6% fata de anul 2001, pe ntregul spatiu scandinav si Finlanda. Dintre tarile scandinave, cea mai mare crestere a fost nregistrata la sosirile de turisti din Suedia - 11,9%.
n cadrul acestei manifestari expozitionale, Ministrul Turismului, Dan Matei Agathon, s-a ntalnit cu domnul Ander Goransson, director al Fritidsresor, tou-roperator care apartine grupului Star Group, component al concernului TUI. Acest tur-operator este cel mai important organizator de curse charter din zona scandinava. n scopul reintroducerii Romaniei n cataloagele Fritidsresor, Dan Matei Agathon a stabilit mpreuna cu acest tur-operator ca o echipa suedeza sa efectueze o vizita de expertizare a litoralului romanesc la nceputul lunii iunie. De asemenea, Dan Matei Agathon s-a mai ntalnit cu reprezentantii tur-operatorului Tema Resort, care este unul dintre cei mai importanti organizatori de circuite tematice din tarile nordice. n urma acestei ntalniri, s-a decis ca ncepand cu vara acestui an sa fie lansat un circuit tematic n Transilvania, cu titlul "O calatorie romantica n tara lui Dracula". Totodata s-a hotarat prezenta mai activa a Romaniei n cataloagele Tema Resor din Danemarca, Norvegia si Suedia.
Ministrul Turismului, domnul Dan Matei Agathon, a declarat: "Plecand de la proverbul suedez <>, vara care n Suedia anul trecut a durat o singura ora, este normal sa nregistram n Romania cresteri la numarul de turisti suedezi veniti pe litoralul Marii Negre, precum si n statiunile balneoclimaterice".
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona