Costinestiul este pregatit pentru sezonul estival 2003
Articol
De peste patru decenii, romanii vad in Costinesti simbolul vacantei studentesti si al distractiei neconventionale.
Colonizat cu germani la sfarsitul veacului XIX, Costinestiul isi cunoaste pentru prima data destinul turistic in anul 1949, an in care a fost inaugurata prima tabara pentru tineri, cu o capacitate de 300 de locuri. In anul 1959, in urma colaborarii dintre Asociatia Studentilor din Romania si Uniunea Internationala a studentilor, s-au pus bazele "Capitalei vacantelor estivale ale tineretului". Astfel, incepand din 1960, s-au construit vilele de tip bungalow si campingul de pe malul lacului Costinesti care are o capacitate de peste 1000 de locuri. In anul 1971 a fost inaugurat Teatrul de Vara si Clubul Central, iar in 1976 a fost ridicat Hotelul Forum.
In ultimii doi ani, Costinestiul a devenit una dintre cele mai solicitate statiuni, surclasand chiar si Neptunul. In jurul satului Costinesti s-au ridicat in ultimii ani zeci de pensiuni turistice, astfel incat, spre nord constructiile s-au extins cu peste 35 ha, iar spre sud cu peste 45 ha. Alaturi de casele vechi din piatra sau chirpici s-au ridicat constructii noi ce sfideaza trecutul. Imensul contrast este determinat nu atat de nivelul de trai caracteristic locuitorilor unei asezari turistice, cat mai ales de puterea lor de a-si concentra eforturile intr-un mod constructiv. In ultima perioada s-a investit enorm pentru confortul celor ce-si petrec vacantele la Costinesti, astfel incat, asa cum bine spunea un localnic, asezarea o sa devina in curand un "Neptun privat".
Agentia Romana de Turism si Evenimente - ARTE, cu sediul in B-dul Nicolae Balcescu nr. 23A, sect. 1, Bucuresti, cod postal 701121, tel.: (021) 311 23 92/93/94, fax: (021) 315 50 30, e-mail: arte@gm.ro, ofera, in Costinesti, pentru sezonul estival 2003, o gama larga de posibilitati de petrecere a vacantelor pentru tineri, la cele mai avantajoase preturi. Prin corpul sau de ghizi specializati, ARTE asigura agrementarea vacantelor in grup, tururi de litoral, vizite la principalele obiective turistice din Dobrogea, excursii de o zi in Delta Dunarii sau in Bulgaria etc., in functie de solicitari.

Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona