Targul International de Turism de la Berlin
Articol
n cadrul Targului International de Turism ITB Berlin, Ministrul Turismului, Dan Matei Agathon, a avut pe parcursul zilei de astazi o serie de ntalniri cu importanti reprezentanti ai segmentului turistic international. Astfel, la standul Romaniei, Dan Matei Agathon, mpreuna cu Ministrul Dezvoltarii din Grecia, Akis Tsakadoupoulos, au convenit promovarea turistica comuna a celor patru tari balcanice, Romania, Grecia, Bulgaria si Turcia. Este pentru prima oara cand aceste tari pun bazele unei strategii comune de dezvoltare turistica.
De asemenea, Dan Matei Agathon s-a mai ntalnit cu reprezentantii conducerii lantului hotelier RIU (apartine concernului TUI), care detine 98 de hoteluri ntr-un numar de 12 tari, printre care si Bulgaria. Conducerea RIU a anuntat inaugurarea hotelului detinut n Romania, Riviera (Statiunea Mamaia), la nceputul lunii mai 2003, hotel care a beneficiat de un program de investitii n valoare de 2 milioane de euro.
Pana n prezent, la acest hotel s-au nscris, pentru sezonul estival 2003, un numar de 500 de turisti.
Presedintele RIU a exprimat intentia concernului de a achizitiona un numar de alte 4 hoteluri n Statiunea Mamaia, urmand ca n viitor, lantul hotelier sa decida oportunitatea extinderii prin cumpararea de noi hoteluri si n alte statiuni de pe litoralul Marii Negre.
Ministrul Turismului, Dan Matei Agathon, a avut o ntrevedere cu reprezentantii celui de-al II-lea tur-operator german Thomas Cook, care au adus la cunostiinta faptul ca, pentru sezonul turistic 2003, au fost contractate cu destinatia Romania 10.000 de locuri, din care, pana n acest moment, au fost vandute 3000.
Ministrul Turismului s-a mai intalnit si cu cel mai vechi tur-operator german Der Tour, n vederea discutarii oportunitatilor oferite de piata turistica romaneasca.
n momentul de fata, marii tur-operatori germani au contractat pentru sezonul estival 2003 un numar de 54.000 de locuri cu destinatia Romania.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona