Delta Dunarii - paradisul vesnic tanar
Articol
Dunarea, cel de-al doilea fluviu ca marime al batranului continent, construieste la intalnirea cu Marea Neagra una dintre cele mai frumoase Delte. Cunoscuta ca una dintre marile zone umede ale planetei, Delta Dunarii se constituie si intr-o zona turistica fascinanta. Cine nu a vazut Delta Dunarii, n-a facut turism in Romania. Exista in tinutul misterios 5000 de specii de plante, peste 300 de specii de pasari si mamifere, iar apele Deltei gazduiesc peste 150 de specii de pesti. In ceea ce priveste bogatia faunei zburatoare, aceasta este data de conditiile de hrana si de pozitia geografica a Deltei, aici intersectandu-se cinci drumuri de migratie. Mamiferele, unele dintre ele rare pentru fauna europeana, prezinta un interes cinegetic special. Datorita importantei sale, Delta Dunarii, impreuna cu Complexul lagunar Razim-Sinoe, a fost declarata, in 1990, Rezervatie a Biosferei - unica Delta din lume considerata rezervatie.
Principalele forme de turism ce se pot desfasura in Delta Dunarii sunt: sejururi pentru odihna si pentru practicarea sporturilor nautice si a pescuitului sportiv; turism specializat pentru ornitologi, botanisti si ihtiologi; cure heliomarine pe plajele de la Sulina, Sf. Gheorghe si Portita si foto vanatoarea. Pe teritoriul Rezervatiei au fost stabilite mai multe zone turistice, delimitate in functie de accesibilitatea in zona, resursele turistice, baza tehnico-materiala si cadrul natural nedegradat. Acestea sunt: Mila 23 - Mila 36; Matita - Bogdaproste; C.A. Rosetti; Gorgova - Uzlina; Rosu - Puiu; Sulina - Sf. Gheorghe; Dranov - Razim; Sinoie; Chilia - Pardina.
In continuare va propunem cateva programe pentru o vacanta originala in care puteti cunoaste adevarata Delta, traind experiente inedite alaturi de localnici. O serie de locatii din Delta Dunarii, afiliate la Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural - ANTREC, dar si baze turistice, hoteluri sau case particulare va asteapta intr-un climat familiar si ospitalier. Transportul in Delta Dunarii se poate efectua cu barci sau salupe, in functie de distante si de preferintele turistilor. Specialitatile culinare traditionale sunt, evident, preparatele din peste proaspat dar meniul este intregit de carne de pui, vacuta, vanat, icre, legume, fructe, lactate.

Propunere program de week-end:
 • Ziua I (vineri): Sosire Tulcea, ora 10.00

 • Imbarcare pe nava, plecare spre Delta
  Pranz la pensiune
  Plecare spre locul de pescuit
  Cina traditionala (din prada capturata de dumneavoastra)
  Innoptare la pensiune.
 • Ziua a II-a (sambata): Mic dejun

 • Plecare spre locul de pescuit
  Pranz in inima Deltei cu bors la ceaun
  Continuarea partidei de pescuit
  Cina la pensiune cu foc de tabara si muzicanti
  Innoptare la pensiune.
 • Ziua a III-a (duminica): Mic dejun

 • Plecare spre Tulcea
  Sosirea la Tulcea (ora 13.00). Cazarea se face in pensiuni agroturistice si hoteluri. Pachetul de servicii contine: Cazare 2 nopti si pensiune completa
  Transfer pe apa (Tulcea - destinatie si retur)
  Barca cu motor si conducator la dispozitie (2 ore de mars si 2 ore stationare/zi)
  Ghid specializat Permis de intrare in R.B.D.D.
  Permis de pescuit.

  Pe langa cele prezentate, pot fi organizate si alte programe in functie de preferintele turistilor. Tariful acestui program pentru un pachet de 4 persoane este: 104 euro/persoana (cu cazare in pensiuni de 2 margarete), 120 euro/persoana (cu cazare in pensiuni de3 margarete), 240 euro/persoana (cu cazare in hoteluri de 3 stele).

  Program special pentru pescuit
  Programul se adreseaza indeosebi impatimitilor acestui sport, dar si celor care doresc sa incerce pentru prima oara emotiile momentului scoaterii din apa a pestilor. Pe bratele de varsare ale Dunarii se pot pescui urmatoarele specii: cega, obletul mare, morunul, nisetrul, pastruga, scrumbia, crapul, somnul, salaul, stiuca, mreana si avat, iar in apele mai calme: caracuda, bibanul si platica. In functie de salinitatea apelor, sectorul marin adaposteste moruni, nisetri si scrumbii. Tariful unui astfel de program incepe de la 84 euro/persoana/week-end.

  Program special pentru vanatoare
  Vanatorii sosesc in Delta Dunarii in perioadele in care nu este inchis sezonul. Zonele de concentrare ale speciilor de pasari care pot fi vanate sunt:
  incinta Pardina, lacul Baclanesti, Sarinasuf (pentru gasca de vara)
  incinta Pardina, lacul Balcanesti, balta Mahmudia, lacul Nuntasi, lacul Razim, incinta Chilia (pentru garlita mare)
  Golovita, Bisericuta, Sinoie, lacul Bogdaproste (pentru rata cu cap castaniu)
  intreaga Delta tot anul (pentru rata mare). Pentru documentele de intrare in tara, aferente activitatii de vanatoare, serviciile de ghid si taxa de vanatoare, se percepe o taxa de 160 $/zi pentru vanatoarea la rate si 170 $/zi pentru vanatoarea la gaste. Trebuie precizat faptul ca puteti pastra doar 10 bucati, iar daca vanati mai multe veti plati inca 2 $ pe bucata la rate si 5 $ pe bucata la gaste. Aceste preturi sunt practicate de Agentia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Tulcea.
  Optiuni
  • Printeaza articol
  • Oferte in acesta zona