Sinaia
Articol
Asezata in plina zona carpatica, supranumita si "Perla Carpatilor, statiunea Sinaia este strajuita ca o cetate de Muntii Bucegi ce ating inaltimi impresionante de peste 200-2500 m. Amenajarea partiilor de schi, sanie si bob, aparitia instalatiilor de transport pe cablu, precum si descoperirea apelor minerale cu calitati terapeutice in Valea Cainelui si Valea Rea au facut ca Sinaia sa-si merite din plin numele de "perla intre statiunile montane.Castelul Peles si Pelisor, resedinte regale
Castelul Peles reprezinta unul dintre cele mai valoroase monumente arhitecturale din Romania. Ridicat din dorinta principelui Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, castelul impresioneaza atat prin linia distincta apartinand stilului renascentist german, cat si prin somptuozitatea interioarelor sale. Palatul contine numeroase camere, dormitoare principale si sali, cum ar fi: sala florentina, sufrageria castelului, camera de lucru, apartamentul princiar precum si cel imperial. In apropierea Pelesului se poate vizita si Castelul Pelisor, unde a locuit perchea princiara Ferdinand si Maria.

Manastirea Sinaia
Asezata la poalele Masivului Bucegi, intre Valea Pelesului si Valea Rea, Manastirea Sinaia a fost construita intre 1690-1695 de spatarul Mihail Cantacuzino. Edificiul poarta numele Sinaia, dupa asemanarea cu Manastirea Sinai si are infatisarea unei adevarate fortarete, cu ziduri puternice, groase si inaltate. Pictura interioara a fost realizata de cunoscutul zugrav Parvu Mutu.

Casa memoriala George Enescu
Dupa o perdea de brazi si molizi, intr-unul din cartierele orasului se afla Vila Luminis, devenita muzeu si care este singura casa a marelui compozitor George Enescu. Cladirea, structurata pe doua niveluri, primul etaj si mansarda, functioneaza in prezent sub numele de Centrul European de Cultura Sinaia. In acest loc se organizeaza serate muzicale, simpozioane si intalniri cu personalitati ale lumii culturale si artistice.
Telefon: (0244) 311 753
Program de vizitare: 9-15 (luni inchis)
Tarif: 40.000 lei (adulti), 15.000 lei (studenti si elevi)
Taxa de fotografiere: 150.000 lei
Taxa de filmare: 400.000 lei
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona