Din vechea cetate Tomis se pot vizita
Articol
Zidul de incinta al cetatii Tomis

Situat in actualul centru al orasului, pe Bulevardul Ferdinand, in imediata apropiere a prefecturii Constanta, zidul de incinta al cetatii Tomis a fost descoperit de arheologul Vasile Parvan si era prevazut, in trecut, cu turnuri si bastioane pentru apararea cetatii. In prezent, in apropierea zidurilor se afla o harta lucrata in ceramica, care reprezinta intregul ansamblu al cetatilor existente in perioada romana in Dobrogea.

Edificiul roman cu mozaic

Edificiul a fost descoperit cu prilejul unor lucrari edilitare in 1959 si este amplasat pe faleza pe care s-a dezvoltat orasul greco-roman Tomis, in imediata apropiere a Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie. Constructia ocupa trei din cele patru terase pe care era construit portul din antichitate.

Termele romane

Se afla in zona peninsulara a orasului, pe Bulevardul Marinarilor, in apropierea intrarii principale in portul Constanta. Se pare ca ele au fost ridicate in acelasi timp cu Edificiul roman cu mozaic, la suprafata aflandu-se numai 300 mp din baile publice ale orasului antic Tomis.


Mormantul pictat

Este cea mai noua descoperire arheologica (1998). Peretii mormantului sunt pictati in tehnica Al Seco si dateaza din secolul al IV-lea i.Hr. Fiind in curs de restaurare, mormantul nu este inclus in circuitul turistic.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona