Dridu – Cultura Dridu
Articol
Ascunse parca de pasii turistilor grabiti sa ajunga la Marea Neagra, strajuite de o padure tanara de salcami si de balti legendare, comuna Dridu si imprejurimile sale mai transmit inca parfumul clipelor de tihna si vremurilor de belsug de la mosiile boierilor.

Cultura Dridu
Comuna Dridu, formata din catunele Dridu Snagov, Movila, Sarindaru de Jos, este unul dintre cele mai vechi asezaminte din judetul Ialomita. Cu ocazia sapaturilor arheologice desfasurate pe teritoriul comunei Dridu au fost descoperite urme ale unor vechi asezari datand din epoca fierului (mileniul I i.Hr.). In satul Dridu Snagov cercetarile arheologice au relevat existenta unor dovezi ce atesta alte asezari apartinand epocii bronzului.

Barajul de la Dridu
O data cu construirea, intre anii 1981 si 1987 a barajului Dridu, o parte a comunei cu acelasi nume a fost dezafectata, intreg cartierul Vrabia fiind mutat in alt loc. Cu acelasi prilej, biserica de la Dridu-Sarindar a fost si ea stramutata, fragm,ente din fresca originala fiind expuse in colectia „Marturii de arta si cultura ortodoxa”, apartinand Muzeului Judetean Ialomita.

Manastirea „Acoperamantul Maicii Domnului”
Manastirea a fost inaltata in anul 1993, pe locul denumit „La Metereze”. Amplasarea sa in apropierea rezervatiei arheologice (in care au fost identificate asezari din apoca fierului si marturii despre activitatile culturale si spirituale din epoca feudala) confera manastirii un statut special, semn al continuitatii vietii crestine romanesti de-a lungul timpului.


Biserica „Cuvioasa Paraschiva” de la Dridu-Snagov
Biserica de lemn din satul Dridu-Snagov a fost ctotorita in anul 1782 de catre capitanul Neagoe, in timpul domniei lui Alexandru Ipsilanti. Edificiul a fost clasificat monument istoric, actualmante aflandu-se intr-o stare de conservare buna.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona